Istanbul XXL

First minute

TERMINI:

20.6. – 26.6.2024.

3.8. – 9.8.2024.

21.9. – 27.9.2024.

20.10. – 26.10.2024.

 

 

*Vrijednost više: hotel 5*, bogata ponuda fakultativnih sadržaja, uključena boravišna pristojba, popust za dijete do 265 €

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan                   ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 08.50h. Po dolasku u Istanbul u 12.00h po lokalnom vremenu obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora odlazak javnim prijevozom do središta modernog dijela grada, do trga Taksim i poznate pjašačke zone - Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi), kojom prometuju starinski tramvaji i uz koju se nalaze zgrade iz 19. st. u kojima su smješteni međunarodni trgovački lanci, kina i kafići, a u gustoj mreži sporednih ulica tu su još i brojni antikvarijati, restorani i barovi. Šetnja do četvrti Beyoğlu, poznatoj po srednjovjekovnoj kuli Galata iz 14. st., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad. Povratak u hotel. Noćenje.

2. – 6. dan           ISTANBUL

Boravak u hotelu na osnovi noćenja s doručkom. Dani slobodni za odmor, samostalno istraživanje grada, shopping ili pak odlazak na neki od niže navedenih fakultativnih izleta/sadržaja:

Razgled starog dijela Istanbula

Pješačka tura koja uključuje obilazak najznačajnijih lokaliteta starog dijela Istanbula: Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena. Naknadno je pretvorena u džamiju, potom 1934. u muzej, da bi joj u ljeto 2020. ponovo bio vraćen status džamije; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu; palača Topkapi, osmanlijski carski dvorac kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. Posjet Topkapiju uključuje i obilazak Aja Irene, bivše bizantske crkve koja je nekoć bila arsenal, a danas je muzej. Na kraju posjet Grand Bazaaru, zatvorenoj tržnici i najvećem bazaru na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira...i testirati pregovaračke vještine!

Sulejmanija & krstarenje Bosporom

Sulejmanija je jedna od najljepših istanbulskih džamija, djelo slavnog osmanlijskog arhitekta i graditelja Sinana. U njoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II, te samog arhitekte Sinana. U nastavku odlazak na krstarenje Bosporskim tjesnacem, koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Nakon plovidbe, ručak u jednom od autentičnih restorana na Galati, mostu koji spaja obale Zlatnog roga. Ljubiteljima kulinarstva i svim onima koji vole uživati u gastro izazovima svakako predlažemo posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici začina nevjerojatnih mirisa, boja i okusa.

Prinčevski otoci

Vožnja brodom prema Prinčevskim otocima, popularnoj izletišnoj destinaciji stanovnika Istanbula, koji su u odnosu na uvijek bučnu i užurbanu metropolu nevjerojatno tihi. Dolazak na otok Büyükada (Veliki otok), najveći i najpoznatiji od Prinčevskih otoka, kojeg krase mnoge osmanske palače i ljetnikovci, živopisni vrtovi i voćnjaci. Na otoku nema automobila štp ga čini savršenim za lagane šetnje ili vožnju biciklom. Mi ćemo ga po dolasku obići panoramskom vožnjom električnim minibusom, a potom prošetati šarmantnim ulicama i uživati u poviesnoj arhitekturi i slikovitoj ljepoti. Ručak u jednom od lokalnih restorana te slobodno vrijeme za osobne programe. U poslijepodnevnim satima povratak brodom u grad.

Carigradski karusel

Izlet na kojem ćete jedan dan provesti na dva kontinenta!

Odlazak do palače Dolmabahçe i obilazak posljednje rezidencije turskih sultana iz 19. st. Ova impozantna građevina baroknog stila impresionirat će Vas svojom pričom o novijoj turskoj povijesti. Potom vožnja kroz četvrti Beşiktaş i Şişli i dalje Bosporskim mostom (jednim od tri viseća mosta koji spajaju Europu i Aziju) na azijsku stranu Istanbula. Odlazak do Çamlıce, grandiozne džamije, najveće u Turskoj koja može primiti preko 60.000 vjernika, od koje se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. U nastavku ručak u jednom od lokalnih restorana, a potom panoramska vožnja azijskim dijelom Istanbula i odlazak do poznate avenije Bagdad, 6 km duge ulice, prepune malih tržnih centara i elegantnih radnji koje nude najpoznatije svjetske brendove te je mnogi zbog toga smatraju šoping centrom na otvorenom. U europski dio grada povratak će biti metroom kroz Marmaray tunel, jedan od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji povezuje europski i azijski dio Istanbula. Tunel je otvoren 2013. godine, dug je 13,6 km, a za prelazak su potrebne samo četiri minute! Iskrcaj na stanici Sirkeçi, odredištu legendarnog Orient Expressa.

Crno more

Vožnja sjeverno od Istanbula prema Crnom moru. Put vodi uz Beogradsku šumu - park prirode i zelenu oazu koja se prostire na površini od oko 6000 ha i koja je nekad bila najveći izvor pitke vode za stanovnike te regije. Park je dobio naziv po naselju u kojem su bili nastanjeni Beograđani koji su u Istanbul izbjegli nakon balkanskih pohoda sultana Sulejmana Veličanstvenog. Vožnja dalje do jednog od gradića na obali Crnog mora (Kilyos ili sl.) koji su zbog blizine Istanbula i dugih pješčanih plaža omiljeno mjesto za bijeg iz gradske vreve u toplim danima. Ručak u nekom od lokalnih restorana i slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju, odmor i sl. Povratak u Istanbul u poslijepodnevnim satima.

Bursa

Vožnja do Burse, nekadašnje prijestolnice Osmanskog carstva, koju zbog brojnih prirodnih i kulturnih bogatstava mnogi s pravom nazivaju i biserom Bliskog istoka. Zbog mnogih parkova i vrtova unutar urbanog područja, kao i zbog guste šume koja okružuje grad, nazivaju ga i „Zelena Bursa”. Obilazak grada: Zelena džamija, jedan od izvornih primjera osmanske arhitekture; Velika džamija iz 14 st., jedan od simbola grada čiju unutrašnjost krase kaligrafski natpisi na zidovima i stubovima, sa svojih 20 kupola i 2 minareta najveća je džamija u gradu; Koza Han iz 14 st., posljedna postaja nekadašnjeg „puta svile“, zdanje u kojem se u prošlosti svila proizvodila, a danas se prodaje. Ovdje uz proizvode od svile, možete pronaći i odjeću, obuću, razne proizvode od kože, zlato, suvenire, voće, čajeve te niz tradicionalnih slastica. Ručak u jednom od lokalnih restorana. Povratak u Istanbul.

7. dan                   ISTANBUL - ZAGREB

Doručak. U poslijepodnevnim satima prijevoz u zračnu luku. Prijava za let Turkish Airlinesa, TK 1055 u 18.35h, s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19.40h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI (uključene pristojbe zračnih luka u iznosu od 158 €):

Polazak: 3.8., 21.9. 25.5., 20.6., 20.10.
EUR EUR
Ultra first minute cijena aranžmana po osobi     820 € 860 €
First minute cijena aranžmana po osobi     847 € 887 €
Redovna cijena aranžmana po osobi 873 € 913 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 305 € 

  

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Istanbula;
 • Pristojbe zračnih luka od 158 € / 1.190,45 kn (podložno promjeni, konačni iznos utvrđuje se na dan izdavanja karata);
 • Prijevoz od zračne luke do hotela pri dolasku u Istanbul te od hotela do zračne luke pri odlasku;
 • Smještaj u hotelu Holiday Inn Istanbul City 5* ili sličnom u dvokrevetnoj sobi tip superior na osnovi 6 noćenja s doručkom i uključenom pristojbom;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu;
 • Poklon za svakog putnika i gratis Istanbulkart, karticu javnog gradskog prijevoza.

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu
 • doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • putno osiguranje (preporučujemo)

 

POPUSTI NA POMOĆNOM LEŽAJU (NA UPIT):

Dijete 2-6,99 godina: 265 € (1.996,64 kn)

Dijete 7-11,99 godina: 200 € (1.506,90 kn)

Stariji od 12 godina: 66 € (497,28 kn)

 

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

FAKULTATIVNA PONUDA, CIJENE PO OSOBI (MINIMUM PRIJAVLJENIH 10 OSOBA):

 • Razgled starog dijela Istanbula (09.00-16.00h): 135 € (uključeno: razgled uz lokalnog vodiča, ulaznice za palaču Topkapi s crkvom Aja Irena i baziliku Cisterna)
 • Sulejmanija & krstarenje Bosporom (09.00-15.00h): 65 € (uključeno: razgled uz lokalnog vodiča, vožnju brodom u trajanju 1,5h, ručak bez pića u lokalnom restoranu na mostu Galata)
 • Prinčevski otoci (09.00-15.00h): 70 € (uključeno: povratna vožnja brodom, vožnja otokom električnim minibusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak bez pića u lokalnom restoranu)
 • Carigradski karusel (09.00-17.00h): 110 € (uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ulaznica za palaču Dolmabahçe, ručak bez pića u lokalnom restoranu
 • Cjelodnevni izlet Crno more (09.00-16.00h): 70 € (uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak bez pića u lokalnom restoranu)
 • Cjelodnevni izlet Bursa (08.00-21.00h): 95 € (uključeno: prijevoz autobusom, patnja lokalnog vodiča, ručak bez pića u lokalnom restoranu)

 

RED LETENJA (sve lokalna vremena):

TK1054   ZAGREB     ISTANBUL        08:50  12:00

TK1053   ISTANBUL   ZAGREB          18:35   19:40

 

Opći uvjeti organizatora putovanja

 

700-143-2

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Aktualna Putovanja

Prev Next

18.06.2024

Dvorci Loire

19.06.2024

Atena

19.06.2024

Makedonija

20.06.2024

Kopenhagen

20.06.2024

Istanbul XXL

21.06.2024

Rim HIT

21.06.2024

Napulj i Capri

22.06.2024

MSC LIRICA

22.06.2024

MSC SEASIDE

22.06.2024

Atena

24.06.2024

Istanbul

25.06.2024

MSC EURIBIA

26.06.2024

MSC SPLENDIDA

Dodatna ponuda

 

 

 

 • CROATIA putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja

  Logo Cro