Lisabonska rivijera

Garantirano

TERMINI:

7.10.-11.10.2019. GARANTIRANI POLAZAK

21.10.-25.10.2019.

*Vrijednost više: hotel 4* u Lisabonu, popust za djecu od 1.000 kn

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan:  ZAGREB – LISABON

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let. Polijetanje zrakoplova za Lisabon na liniji Croatia Airlines OU700 u 07.50 sati. Očekivano slijetanje u Lisabon u 10.10 sati, obavljanje pograničnih formalnosti i odlazak na panoramski obilazak grada. Odlazak autobusom do najpoznatije četvrti Belem pod zaštitom UNESCO-a koja svjedoči velikim pomorskim otkrićima, a gdje se posebno ističu Belemska kula, spomenik otkrićima te samostan i crkva sv. Jeronima s grobnicom Vasca de Game. Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za degustaciju poznatog lisabonskog kolača "pasteis de nata". Odlazak do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora nastavljamo razgled grada pješice i javnim prijevozom. Put nas dalje vodi najpoznatijim lisabonskim ulicama i trgovima: Trg markiza Pombala, posvećen jednom od najznačajnijih državnika u Portugalu nakon Velikog potresa 1755.g.; Avenija slobode (Avenida da Liberdade), elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na pariške Elizejske poljane, danas okružena hotelima i poznatim modnim trgovinama, Praça dos Restauradores, Rossio, Rua Augusta, Praça do Comércio i četvrt Baixa, pitoreskna i živahna gradska četvrt, u kojoj i danas imate osjećaj da je vrijeme stalo i uhvatilo slavni portugalski saudade u trenutku vječnosti... Povratak do hotela i noćenje.

2. dan:  LISABON

Doručak. Nastavak razgleda grada javnim prijevozom. Predlažemo ukrcaj na stari, žuti tramvaj br 28 koji će Vas odvesti do Trga Camoes na poznatoj četvrti Bario Alto. Odlazak do najstarije četvrti Alfama na upoznavanje samih početaka Lisabona, s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnja uz vidikovac Santa Luzia odakle se pruža nezaboravan pogled na panoramu Lisabona i njegovih 7 brežuljaka. Dolazak do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, a danas crkva Sv. Antuna Lisabonskog.  Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od mnoštva lokalnih gostionica sa domaćim specijalitetima. U poslijepodnevnim satima predlažemo posjet Parku nacija, dijelu grada u kojem je 1998. bila održana svjetska izložba EXPO i gdje se nalaze neki od najfascinantijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Nakon kraće šetnje kroz park mogućnost posjete Oceanariju, drugom po veličini na svijetu s više od 10.000 biljnih i životinjskih vrsta,smještenom u impresivnoj zgradi arhitekta Petera Schermayeffa. Navečer predlažemo večeru u jednom od tipičnih lokalnih restorana. Kušajte bakalar na jedan od 365 načina. Povratak u hotel. Noćenje. 

3. dan:  LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL – LISABON

Doručak. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona (doplata), lisabonsku rivijeru. Izlet započinjemo šarmantnom Sintrom, oduvijek omiljenom destinacijom mnogih pisaca i pjesnika, kao i odmaralište portugalskog kralja i aristokracije. Nastavljamo do najzapadnije točke europskog kontinenta Cabo da Roca gdje će biti prilike napraviti sjajne fotografije sa stijene iznad Atlantskog oceana, a gdje imate mogućnost kupiti priznanje da ste posjetili najzapadniju točku Europe...  Na povratku ćemo stati u Cascaisu, nekadašnjem ribarskom selu, danas poznatom ljetovalištu u kojem su svoje ljetnikovce imale i mnoge europske kraljevske obitelji. Grad je skladan spoj arhitekture 19. stoljeća, tradicionalnog portugalskog šarma i odličnih turističnih sadržaja. Predlažemo ručak u staroj šarmantnoj ribarnici gdje povoljno možete jesti odlčnu ribu i razne morske delicije. Nastavak vožnje do Estorila, ladanjskog naselja i sjedišta jednog od najvećih europskih kazina, popularne staze Formule 1 iz '60, luksuznih hotela i golf igrališta. Po dolasku u Lisabon povratak u hotel. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz Fado program (doplata). Noćenje u hotelu.

4. dan: LISABON-OBIDOS – NAZARE – BATALHA – FATIMA - LISABON

Doručak. Danas preporučamo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Óbidos, Nazaré, Batalhu i Fátimu (doplata). Prvo krećemo za Óbidos, "bijeli grad kraljica" kako ga najčešće nazivaju, okruženog srednjovjekovnim zidinama. Obilazak povijesne jezgre i kraće slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Ovdje se može degustirati čuveni liker od višanja - Ginginha koji je brand ovog područja. Nastavak vožnje prema Nazaréu, atraktivnom i živopisnom ribarskom gradiću, sa uskim i živahnim ulicama. U poslijepodnevnim satima nastavak vožnje prema Batalhi. Po dolasku, obilazak čuvenog dominikanskog samostana sv. Marije od Pobjede u kojem se nalazi panteon čuvene portugalske vladajuće obitelji Avis i grobovi Ivana I i njegovih sinova (ovdje se nalazi grob Henrika Pomorca). Posebnu atrakciju predstavljaju tzv. "nedovršene kapele" (capelas imperfeitas), dio UNESCO-ve svjetske baštine. Slijedi vožnja do Fátime i obilazak jednog od  najznačajnijih marijanskih svetišta u svijetu, hodočasničkom svetištu Fatimi, mjestu ukazanja Gospe Fatimske koje nazivaju "Oltar svijeta. Gradić dobiva ime po Fatimi, kćeri maurskog princa, koja je u 12. st. prešla na kršćanstvo zbog ljubavi prema lijepom kršćanskom vitezu. 13. svibnja 1917. g. troje malih pastira na mjestu današnje bazilike svjedočilo je ukazanju Gospe. S tim datumom počinje povijest svetišta koje je zajedno s Lurdom najposjećenije europsko marijansko svetište. Posjet velikoj bazilici i šetalištu s Kapelom ukazanja. Povratak u Lisabon. Noćenje.

5. dan: LISABON - ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela i transfer autobusom do zračne luke Portela u Lisabonu. Po dolasku u zračnu luku prijava na let za Zagreb na liniji Croatia Airlines OU701 s polaskom u 10.55 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 15.05 sati po srednjo europskom vremenu.

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 3.990 KN

  

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi:  1.190 kn

Mogućnost doplate za polaske iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra (na upit): 390 kn po osobi + pristojbe zračnih luka (raspoloživost i potvrda  letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)

 

CIJENA UKLJUČUJE: 

 • prijevoz zrakoplovom  ( ekonomska klasa) na relaciji Zagreb-Lisabon- Zagreb, uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi
 • smještaj u hotelu Vip Executive Marques 4* ili sl. na osnovi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama
 • transfer od/do zračne luke do hotela s uključenim panoramskim razgledom grada pri dolasku;
 • razglede javnim prijevozom i pješice prema programu putovanja
 • voditelja putovanja
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 1.190 kn (podložno promjeni)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.190 kn
 • doplatu za polazak iz Spilta, Zadra, Dubrovnika, Pule: od 390 kn + zrakoplovne pristojbe,
 • obaveznu doplatu za boravišnu pristojbu od 2 EUR po osobi i noćenju koja se plaća na licu mjest
 •  ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, karte javnog  gradskog  prijevoza
 • doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom
 • osobne troškove, napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • putno osiguranje (preporučujemo)

 

POPUSTI:

 • Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju: 1.000 kn 

 

NAPOMENA:

Smještaj u trokrevetnoj sobi na upit.

Nema popusta za trokrevetnu sobu.

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

FAKULTATIVNA PONUDA (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):

 • Cjelodnevni izlet Óbidos, Nazaré, Batalhu & Fátima: 450 kn / 59 Eur  (uključeno: prijevoz autobusom, ulaznica za samostan u Batalhi)
 • cjelodnevni izlet Sintra-Cabo da Roca-Cascais-Estoril: 390 kn / 50 Eur (uključeno:prijevoz autobusom, ulaznica za Nacionalnu palaču u Sintri)
 • Fado večer (uključeno: večera, piće i fado program): 490 kn / 59 Eur

 

INFORMATIVNE CIJENE INDIVIDUALNIH ULAZNICA PO OSOBI ( plaćanje na licu mjesta):

 • Betlehemska kula: 6 Eur
 • Samostan sv. Jeronima: 10 Eur
 • Dvorac sv. Juraja:  8,50 Eur
 • Oceanarij: 18 Eur
 • Panoramska žičara: 3,95 Eur 1 smjer; 5,90 Eur povratna vožnja
 • 1 vožnja metroom 1.50 EUR po osobi

 

RED LETENJA:

OU 700 ZAGLIS 0750 1010  

OU 701 LISZAG 1055 1505  

*lokalna vremena

Vremenske zone: Portugal -1 sat

 

 

GRANIČNE I VIZNE FORMALNOSTI:

 

Hrvatski državljani mogu u Portugal putovati s putovnicom ili osobnom iskaznicom. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u Portugalu nalazi se u Lisabonu. 

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Portugalskoj Republici (Lisabon) nalazi se na adresi Rua D.Lourenco de Almeida 24, 1400-126 Lisboa. Kontakt podaci: tel. 0035 121 302 1033, 0035 121 302 1053, 00 35 121 302 1077, fax. 0035 121 302 1251, e-mail: lisabon@mvep.hr.

 

 

NAPOMENE:

 

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda. Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz prosinca 2018. i mogu biti podložne promjeni. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Minimalni broj putnika: 15

 

Šifra 700-046-2

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Prev Next

04.10.2019

Istanbul

04.10.2019

London

04.10.2019

Rim

04.10.2019

London

04.10.2019

Pariz

04.10.2019

Istanbul

05.10.2019

Barcelona

05.10.2019

Rim

05.10.2019

Cipar

05.10.2019

Rim

16.10.2019

Poljska tura

16.10.2019

Perle Egeja

17.10.2019

Dublin

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo