Obala Amalfi

First minute

TERMINI:

24.11. – 28.11.2024.

 

*Vrijednost više: uključen cjelodnevni posjet obali Amalfi, Pompejima i Napulju, uključena ulaznica za Kraljevsku palaču u Caserti

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan                   ZAGREB – SPLIT – RIM – SORRENTO

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Rim na liniji Croatia Airlinesa OU 380 u 14.35h, s međuslijetanjem u Splitu u 15.25h. Polijetanje iz Splita u 16.05h s očekivanim dolaskom u Rim u 17.10h. Obavljanje graničnih formalnosti i nastavak putovanja dalje autobusom prema Sorrentu. Po dolasku u večernjim satima prijava u hotel. Noćenje.

2. dan                  SORRENTO – OBALA AMALFI (POSITANO-AMALFI- MAIORI) – SORRENTO

Nakon doručka slijedi vožnja ka najromantičnijoj obali na svijetu. Prema drevnoj priči rimski bog Herkul zaljubio se u nimfu po imenu Amalfi. Kad je umrla, poželio ju je pokopati na, kako je smatrao, najljepšem mjestu na svijetu: Costieri Amalfitani. Na njenoj grobnici dao je sagraditi grad Amalfi kako bi osjećaj ljepote i besmrtnosti povezao s njezinom dušom. Obala Amalfi proteže se na 40-ak km te je zbog očaravajuće ljepote mediteranske prirode, strmih litica, slikovitih mjesta i karakteristične arhitekture uvrštena na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Po dolasku u Positano, kraće slobodno vrijeme za istraživanje jer Positano sa svojim trijumfalnim bojama krije neke od najekskluzivnijih mjesta na ovom dijelu obale.

Odlazimo potom do simpatičnog Amalfija, najvećeg grada ove obale po kojem je rivijera i dobila naziv. Karakteriziraju ga uličice prepune cvijeća, malih suvenirnica i ribarnica, a najpoznatija znamanitost grada je katedrala sv. Andrije, koja datira iz 9. stoljeća, u kojoj se čuvaju relikvije apostola Andrije prenesene iz Konstantinopola. Osvježite se omiljenim likerom ovog kraja, napravljenog od sfusata amalfitana – Pallini Limonccelom!Na glavnom trgu Piazza del Duomo možete predahnuti u nekom od restorana te uz žamor mještana uživati u okusima toga kraja. Slijedi vožnja brodom do gradića Maiori. Kratak predah nakon kojeg slijedi povratak autobusom u hotel. Noćenje.

3. dan                  SORRENTO – CAPRI – SORRENTO

Doručak. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet na otok Capri, koji je još od rimskih vremena čuven po svojim ljepotama i omiljeno je odredište mnogih umjetnika i poznatih ličnosti. Prijevoz do luke te vožnja brodom do glavne luke otoka, Marine Grande koju krase karakteristične kuće Caprija, poznate po balkonima, otvorenim galerijama i raznobojnim pročeljima grada, osvijetljenim "pompejanskom crvenom", jednom od najintenzivnijih nota boje duž cijele napuljske obale. Slijedi prijevoz uspinjačom do Piazze Umberto I, popularno zvana Piazetta koja je središte svih zbivanja na Capriju. Prošećite trgovačkom ulicom Via Camerelle poznatoj po luksuznim dućanima i dizajnerskim buticima. Uživajte u vizuri oleandara i ne propustite posjetiti Augustove vrtove odakle možete guštati u nezaboravnom prizoru na simbol otoka - Faraglioni stijene. Tijekom slobodnog vremena predlažemo individualni odlazak do Anacaprija gdje možete posjetiti Vilu San Michele okruženu prekrasnim vrtovima koje je na ruševinama druge rimske vile izgradio švedski liječnik Axel Munthe ili se pak uputiti žičarom do vrha planine Monte Solaro i prekrasnog vidikovca s kojeg se pruža nevjerojatan pogled na otok, okolni Napuljski zaljev i obalu Amalfi.U poslijepodnevnim satima povratak brodom u luku Sorrento, vožnja minibusom do hotela. Noćenje.

4. dan                   SORRENTO – POMPEJI – NAPULJ –SORRENTO

Nakon doručka slijedi odlazak do Pompeja, grada zaustavljenog u vremenu, stradalog erupcijom Vezuva 79. godine. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni te danas predstavljaju jedan od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Italiji. Od 1. stoljeća do danas vulkanski je pepeo za buduće generacije sačuvao brojne freske, mozaike, arhitekturu i keramiku starih Rimljana i tako omogućio jedinstven doživljaj života kakav je nekada bio. Obilazak lokaliteta u pratnji lokalnog vodiča. Šetnja kroz ostatke gradskih ulica i trgova, bogatih rimskih vila, termi i foruma nekada velikog grada Rimskog carstva. Nastavak vožnje prema Napulju. Kontrastne slike poput ruiniranih fasada ispunjenih grafitima sudarene s divnim crkvama i elegantnim atrijima, prikazi Diega Maradone jednako učestali kao prikazi Djevice Marije, sve to savršeno pokazuje paradoksalnu čar Napulja. Slobodno vrijeme za istraživanje i osobne programe. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Noćenje.

5. dan                   SORRENTO – CASERTA – RIM– SPLIT – ZAGREB

Doručak, odjava iz hotela i vožnja prema Caserti. Sam park koji ju okružuje, zajedno sa svojim skulpturama i fontanama, inspiriran je engleskim vrtovima i parkom Versailles – no mnogi tvrde da je čak i ljepši. Slijedi razgled te po završetku prijevoz do zračne luke i prijava za let na liniji Croatia Airlinesa OU 381 u 18.00h. Dolazak u Split u 19.10h te nastavak leta za Zagreb u 19.50h s očekivanim dolaskom u 20.35h. Završetak programa.

 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

(uključene pristojbe zračnih luka u iznosu od 158 €):

POLAZAK: 24.11.
Ultra first minute cijena aranžmana po osobi     1.063 €
First minute cijena aranžmana po osobi     1.093 €
Redovna cijena aranžmana po osobi 1.123 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 120 €

  Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
  • Pristojbe zračnih luka od 158 € (podložno promjeni, konačni iznos utvrđuje se na dan izdavanja karata);
  • Prijevoz autobusom prema programu;
  • Smještaj na području Sorrenta u Hotelu Royal Hills 3* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom i uključenim pristojbama;
  • Razglede prema programu;
  • Ulaznicu za arheološki park Pompeji i razgled u pratnji lokalnog licenciranog vodiča;
  • Ulaznicu za Kraljevsku palaču u Caserti;
  • Voditelja putovanja iz Zagreba;
  • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

  • Doplatu za jednokrevetnu sobu;
  • Doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom;
  • Osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
  • Putno osiguranje (preporučujemo).

 

FAKULTATIVNA PONUDA, CIJENE PO OSOBI (prijava prilikom rezervacije, uz minimum 10 osoba):

  • Izlet na otok Capri: 90 € (uključeno: povratni prijevoz od hotela do brodske luke u Sorrentu, povratna vožnja trajektom na liniji Sorrento - Capri, povratna karta za vožnju žičarom na Capriju, pratitelj putovanja)

 

RED LETENJA:

OU 380  ZAGREB      RIM                   14:35   17:10                (polazak iz Splita u 16:05)          

OU 381 RIM               ZAGREB        18:00 20:35     (povratak u Split u 19:10)  

*oba leta s međuslijetanjem u Splitu

 

NAPOMENE:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.

Organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja u slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke), radnog vremena neke od znamenitosti, muzeja i sl.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz siječnja 2024. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske https://mvep.gov.hr/

 

Minimalni broj putnika: 15

 

Opći uvjeti organizatora putovanja

 

700-158-2

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Aktualna Putovanja

Prev Next

04.06.2004

Bugarska

30.04.2024

Dvorci Loire

01.05.2024

Prag i Dresden

03.05.2024

Beč

09.05.2024

Island

11.05.2024

Atena

16.05.2024

Istanbul

16.05.2024

Pariz

17.05.2024

London HIT

17.05.2024

London

18.05.2024

Madeira

18.05.2024

Rim

Dodatna ponuda

 

 

 

  • CROATIA putno osiguranje

    Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja

    Logo Cro