Balkanski trokut

First minute
Garantirano

TERMINI:

22.10. - 27.10.2023.

 

ULCINJ – KRUJË – TIRANA – ELBASAN – OHRID – BERAT – DRAČ – SKADAR – BUDVA

Albanska riječ za Albaniju je Shqipëria, što zapravo znači „Zemlja orlova“.

Zanimljivo je da više Albanaca (procjenjuje se između 7-10 milijuna) živi u inozemstvu nego u matici zemlji koja ima oko 3 milijuna stanovnika.

Do 1991. godine, na taj broj stanovnika u zemlji je bilo samo 3 tisuće automobila. U rigoroznom komunizmu bilo je zabranjeno imati privatni automobil. Broj bunkera bio je mnogo veći od broja automobila – govorimo o 700 tisuća bunkera koji su stanovnicima neugodan podsjetnik na 50 godina izolacije.

Jedno upozorenje – klimanje glavom u Albaniji znači ne, a odmahivanje, da – suprotno od onog što smo navikli. Dakle, pazite na što pristajete!

*Vrijednost više: hoteli 4*, uključene ulaznice

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan                   ZAGREB – DUBROVNIK – ULCINJ – KRUJË – TIRANA

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 90 minuta prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dubrovnik na letu Croatia Airlinesa, OU 384 u 07.40h. Dolazak u 08.40h te nastavak putovanja autobusom Hrvatskom te crnogorskim primorjem i dalje uz Skadar, jedan od najstarijih gradova Albanije do Krujë, najznačajnijeg albanskog povijesnog lokaliteta, Skenderbegovog rodnog grada. Šetnja gradom koji se smjestio na visini od 600-tinjak metara ispod stjenovitih planina, uz razgled Skenderbegovog i Etnografskog muzeja te tradicionalnog bazara. Slijedi vožnja prema Tirani, glavnom i najvećem grade Albanije. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan                   TIRANA – ELBASAN – OHRIDSKO JEZERO

Nakon doručka odlazak na razgled grada: Ethembegova džamija; Skenderbeg trg, glavni gradski trg; kula sa satom; spomenik Majci Terezi; Nacionalni povijesni muzej, na čijem se pročelju nalazi spektakularni mozaik koji predstavlja Albance kroz povijest; Piramida, kulturni centar. Slijedi kraće slobodno vrijeme za osobne programe te polazak prema Makedoniji. Vožnja preko Elbasana, povijesnog grada u središnjoj Albaniji i nekadašnjeg važnog komercijalnog centra obzirom se nalazio na raskrsnici trgovačkih puteva. Vožnja dalje prema Ohridskom jezeru koje se od 1980.g. nalazi na popisu Unescove svjetske baštine. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan                   OHRIDSKO JEZERO / SV. NAUM

Doručak te razgled Ohrida. Grad je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 m na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Nazivaju ga i draguljem Makedonije zbog iznimnog prirodnog okruženja. Razgled grada: crkva sv. Sofije iz 11 st.; antički amfiteatar; crkva sv. Bogorodice Perivlepta s vrijednim freskama i ikonama; Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero (10./11. st.); galerija ikona; crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. Osim brojnih spomenika, restorana, kavana i barova tu se nalaze i brojne trgovine s poznatim unikatnim nakitom - ohridskim biserima (onima koji su voljni potrošiti nešto više, svakako preporučamo da potraže radnje obitelji Tavel i Filev koje rade originalne bisere!). U nastavku odlazak do Svetog Nauma, uz usputni pogled na Muzej na vodi u Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica, pretvorenog u jedinstveni muzej u kojem je prikazan način života žitelja ovog naselja iz 1200. godine prije naše ere. Posjet Sv. Naumu, jednom od najljepših lokaliteta na Ohridskom jezeru, smještenom na stijeni u blizini izvora rijeke Crni Drim. Obilazak manastirske crkve posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan                   OHRIDSKO JEZERO – BERAT – DRAČ

Nakon doručka slijedi povratak prema Albaniji. Vožnja prema Beratu, čuvenom gradu-muzeju (dio Unescove baštine), dobro očuvanom nekadašnjem osmanskom gradu kojeg neki smatraju i jednim od najljepših na Balkanu. Poznat je i kao grad „tisuću prozora“, zahvaljujući mnogobrojnim prozorima starih kuća karakterističnog lokalnog stila. Berat je stara tvrđava koja je još uvijek naseljena, što je zapravo prava rijetkost u Europi. Tvrđavom dominiraju stara citadela iz 13. st. u kojoj su se nalazile bizantske crkve ukrašene veličanstvenim freskama i ikonama, džamija Sultan Bajezita I. te Crkva sv. Marije u kojoj je smješten Narodni muzej ikona s djelima najpoznatijeg albanskog ikonografa Onufrija. U nastavku mogućnost posjete Etnografskom muzeju, smještenom u otomanskoj kući iz 18. st., u kojem su izložene narodne nošnje, alatke koje su koristile tkalje i kujundžije (majstori koji su izrađivali tradicionalni nakit) te kuhinje, spavaće i gostinske sobe opremljene u tradicionalnom stilu. Polazak prema Draču, nekadašnjoj albanskoj metropoli s antičkim, bizantskim i spomenicima nedavne prošlosti. Danas je Drač centar albanskog turizma s bezbrojnim plažama i bogatom turističkom ponudom. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan                   DRAČ – SKADAR – ULCINJ – BUDVA

Doručak i odjava iz hotela te polazak prema Skadarskom jezeru. Zaustavljanje u Skadru koji se smatra najstarijim i povijesno najvažnijim gradom Albanije, u kojem ćete vidjeti, tipično za ovaj dio Balkana, mnoštvo krivudavih ulica, ograđenih visokim zidovima u kojima prevladava duh prošlih vremena. Znamenitost grada svakako je tvrđava Rozafa, a legenda o mladoj ženi po kojoj je tvrđava dobila ime, neće Vas ostaviti ravnodušnim. Nakon razgleda i kraćeg slobodnog vremena za osobne programe, nastavak putovanja prema Crnoj Gori. Kraći posjet Ulcinju, najjužnijem gradu crnogorskog primorja poznatom po prekrasnim pješčanim plažama. Odlazak potom prema Budvi, jedinstvenom turističkom biseru i jednom od najstarijih naselja tog područja, čemu svjedoče bogata arheološka nalazišta i pisani izvori koji datiraju iz 5.st.pr.Kr. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan                   BUDVA – HERCEG NOVI – DUBROVNIK – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do Starog grada Budve, najatraktivnijeg dijela budvanske rivijere, čija su posebna znamenitost zidine koje najvećim dijelom datiraju iz srednjeg vijeka, iz perioda Mletačke vladavine. U potresu 1667. Budva je srušena, a na temeljima starih zidina podignute su nove. Još jednom su oštećene u potresu 1979., a nakon toga je cijeli grad obnovljen i uređen. Šetnja gradom nakon koje slijedi nastavak puta Bokokotorskim zaljevom prema Herceg Novom. Ovaj se zaljev ubraja u 25 najljepših zaljeva na svijetu. Prekrasan sklad zaljeva i okolnih gradova okruženih gorostasnim planinama ostavlja bez daha! Na izlazu iz zaljeva nalazi se Herceg Novi, kulturni centar Boke kotorske, grad pjesnika i boema. Obilazak starog grada i kraće slobodno vrijeme pa polazak prema Hrvatskoj, dubrovačkoj zračnoj luci. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa, OU 665 u 16.20h s očekivanim dolaskom u Zagreb u 17.15h. Završetak programa.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

(uključene pristojbe zračnih luka u iznosu od 104,85 € / 790 kn):

 

  EUR KN
Ultra first minute cijena aranžmana po osobi     714,05 €      5.380 kn
First minute cijena aranžmana po osobi      740,59 € 5.580 kn   
Redovna cijena aranžmana po osobi 767,14 € 5.780 kn     

 

Napomene: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Odbitak za polazak iz Dubrovnika, po osobi: 66,36 € (500 kn)

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Dubrovnika;
 • Pristojbe zračnih luka od 104,85 € / 790 kn (podložno promjeni, konačni iznos utvrđuje se na dan izdavanja karata);
 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu;
 • Smještaj u Tirani u hotelu Doro City 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi jednog noćenja s doručkom;
 • Smještaj na Ohridskom jezeru u hotelu Granit 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi dva noćenja s doručkom;
 • Smještaj u Draču u hotelu Arvi 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi jednog noćenja s doručkom;
 • Smještaj u Budvi/Bečići u hotelu Montenegro 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi jednog noćenja s doručkom;
 • Razglede prema programu u pratnji licenciranih lokalnih vodiča;
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja (Krujë: Skenderbegov muzej, Etnografski muzej; Ohrid: crkva sv. Sofije, crkva Samuilova tvrđava, crkva sv. Klimenta, manastir sv. Naum; Berat: citadela, Narodni muzej; Skadar: tvrđava Rozafa);
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 91,59 € / 690 kn 
 • obroke koji nisu navedeni u programu, osobne troškove, pića i napojnice 
 • putno osiguranje (preporučujemo)

 

RED LETENJA:

OU 384  22OCT  ZAGREB           DUBROVNIK          07:40   08:40                       

OU 665 27OCT   DUBROVNIK   ZAGREB                  16:20   17:15                                      

 

Minimalni broj putnika: 15

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.

Organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja u slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke), radnog vremena neke od znamenitosti, muzeja i sl.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz ožujka 2023. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske https://mvep.gov.hr/

 

Opći uvjeti organizatora putovanja

 

700-135-2

Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Dubrovnika;

Pristojbe zračnih luka od 104,85 € / 790 kn (podložno promjeni, konačni iznos utvrđuje se na dan izdavanja karata);

Prijevoz turističkim autobusom prema programu;

Smještaj u Tirani u hotelu Doro City 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi jednog noćenja s doručkom;

Smještaj na Ohridskom jezeru u hotelu Granit 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi dva noćenja s doručkom;

Smještaj u Draču u hotelu Arvi 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi jednog noćenja s doručkom;

Smještaj u Budvi/Bečići u hotelu Montenegro 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi jednog noćenja s doručkom;

Razglede prema programu u pratnji licenciranih lokalnih vodiča;

Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja (Krujë: Skenderbegov muzej, Etnografski muzej; Ohrid: crkva sv. Sofije, crkva Samuilova tvrđava, crkva sv. Klimenta, manastir sv. Naum; Berat: citadela, Narodni muzej; Skadar: tvrđava Rozafa);

Voditelja putovanja iz Zagreba;

Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Aktualna Putovanja

Prev Next

05.10.2023

Amsterdam

06.10.2023

Skopski merak

06.10.2023

Dvorci Bavarske

12.10.2023

Švicarska

12.10.2023

Jordan

16.10.2023

Barcelona

17.10.2023

Istanbul

17.10.2023

Istanbul

20.10.2023

London

26.10.2023

Istanbul

Dodatna ponuda

 

 

 

 • CROATIA putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja

  Logo Cro