Istanbul

First minute
Garantirano

TERMINI:

15.10.-18.10.2020.

12.11.-15.11.2020.

GARANTIRANI POLASCI

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN, ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu sa pratiteljem putovanja 2 sata prije polaska. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 9.10 sati. Po dolasku u Istanbul u 12.25 sati organizirani prijevoz do hotela. Prijava u hotel. Zajedno sa pratiteljem putovanja provedite poslijepodne u šetnji i istraživanju dijela grada gdje se nalazi vaš hotel. Pratitelj će znati informacije poput gdje promijeniti novac, kako se koristiti javnim prijevozom, orijentirati se u odnosu na lokalitete, restorane, pješačku zonu. Dobit ćete glavne smjernice kako se po gradu možete bez problema snaći  i uživati u ovom putovanju. Ugodnu večer možete provesti u Galati, dijelu do kojeg preko zaljeva vodi poznati Galata most sa Galata tornjem u središnjem dijelu koji je sagrađen sredinom 14.stoljeća u čijem je vrhu nekoć bila osmatračnica. Visine je 60 metara na 9 katova,  u tornju se nalaze kafići i noćni klub i pruža se prekrasan pogleda na zaljev Zlatni rog. Oko tornja mnoštvo je restorana i kafića, a vesela ulična atmosfera koja vlada do dugo u noć, zasigurno će vam uljepšati  prvi susret sa gradom. Noćenje u hotelu.

2. DAN, ISTANBUL

Nakon doručka u hotelu odlazak u razgled grada u pratnji vodiča. Odlazak do Plave Džamije, posljednje velike kraljevske  džamije koju je izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, zatim preko Hipodroma odlazak do Aja Sofije, najpoznatije svjetske bazilike sa svojom lijepom kupolom, izgrađena je u 5. stoljeću i odraz je moći bizantske arhitekture. Pretvorena je u džamiju nakon dolaska Osmanskog carstva, kad su uz kupolu dograđeni minareti.  Mustafa Kemal Ataturk je baziliku proglasio muzejom 1935. godine što je i danas. Nakon obilaska Aja Sofije predviđena je pauza za ručak (nije u cijeni razgleda) ili osvježenje, nakon kojeg se odlazi obilazak Topkapi palače, što u prijevodu znači Palača topovskih vrata. Bila je glavna rezidencija Sultana, danas je muzej i jedna od nezaobilaznih atrakcija Istanbula. Sastoji se od nekoliko cjelina, dvorišta, a nedavno su otvorena i vrata Harema, te se može pogledati nakon završetka vođenog razgleda osnovnog dijela, uz doplatu). Poslijepodne i večer, predlažemo odlazak na ples derviša, tursku večeru sa programom uz nastup trbušnih plesačica ili u neku od turskih kupelji, poznatijih pod nazivom Hammam. Povratak u hotel i noćenje.

3. DAN, ISTANBUL

Doručak u hotelu. Današnji dan predviđen je za krstarenje Bosporskim tjesnacem (opcionalno) gdje ćete od lokalnog vodiča čuti  priču o životu u Istanbulu sad i nekad, proći ispod poznatih visećih mostova, preko kojih teče neprekidan danonoćni promet. U cijenu krstarenja uključen je ručak u restoranu Sirena sa izborom između mesnog i ribljeg menija, uz predjelo i desert, a piće se posebno plaća ovisno o konzumaciji. Nakon ručka, svakako posjet trgovine turskih slatkiša, začina, prirodne kozmetike, te obilazak dvije najpoznatije tržnice u ovom dijelu svijeta. Egipatsku, koja je prepuna štandova sa turskim specijaliteta od lokuma, sireva, maslina, sušenog voća, orašastih plodova, čajeva, tu je i najpoznatija pržionica kave koju ćete lako pronaći po mirisu koji se širi oko nje. Kapali Čaršija,  poznata kao Grand Bazar, sa preko 4.000 trgovina, oduzeti će vam dobar dio dana samo za razgled i kupovinu, jer je jedan od najvećih bazara svijeta. Opušteno se izgubte u labirintu hodnika i prolaza u bezbrojnim dućanima koji nude sve od rukotvorina do dragocjenih kovina, keramike, stakla, tkanina, kože i ostalih proizvoda. Povratak u hotel i noćenje.

4.DAN, ISTANBUL - ZAGREB

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela je do 11 sati. Obzirom da je ostalo vremena prije leta, predlažemo da posjetite jednu od najljepših Istanbulskih džamija u starom dijelu (opcionalno), džamiju Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana nakon čega možete preći preko poznatog bosporskog mosta do vidikovca koji se nalazi iznad grada, gdje dolaze stanovnici na druženje i čaj, a koji je kao stvoren za fotografije turista na kojima će ponijeti uspomene na Istanbul, povijesni s jedne strane i moderni, koji će upoznati uz šetnju kroz uličiceKadוkӧya. Organizirani je transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagrebu na liniji TK1055. Polijetanje zrakoplova u 18.10 sati (preporuka je biti u Zračnoj luci tri sata prije polijetanja). Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.20 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi za grupno putovanje sa polascima iz Zagreba:

Datumi putovanja:

Redovna cijena po osobi:

First Minute* Doplata za jednokrevetnu sobu
15.-18.10.2020. 2.990 kn 2.790 kn 990 kn
12.-15.11.2020. 2.790 kn 2.590 kn 990 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn

*First minute popust vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • smještaj u hotelu 4*, (Hotel Peak ili sličan hotel iste kategorije) na osnovi tri noćenja s doručkom u hotelu
 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb - Istanbul –Zagreb u ekonomskoj klasi
 • razgled grada
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe u zračnim lukama 1.090 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu
 • sve ostale troškove koji nisu navedeni pod cijena uključuje
 • putno osiguranje

Ostale doplate po osobi:

-          Aja Sofija i Topkapi palača; ulaznice, slušalice i stručno vodstvo: 40 eur po osobi

-          Harem u Topkapi palači; ulaznica 7 eur po osobi

-          Krstarenje Bosporom; vođena tura i ručak u restoranu na obali (piće nije u cijeni) 55 eur po osobi

-          Azija- cjelodnevni izlet; Sulejmanija, Čamliđa, Kadikoy (vodič, prijevoz) 30 eur po osobi

Minimum prijavljenih putnika za izlete: 10

Važno! Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni od strane avio kompanije. Agencija zadržava pravo promjene letova i programa.

Minimum prijavljenih putnika: 15

ŠIFRA: 1500-11-2

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Prev Next

01.10.2020

Krakow

03.10.2020

Atena

04.10.2020

Istanbul

04.10.2020

Istanbul

04.10.2020

Irska tura

05.10.2020

Makedonija

05.10.2020

Barcelona

06.10.2020

Prag

06.10.2020

Berlin i Prag

07.10.2020

Rim

07.10.2020

Istanbul

08.10.2020

Pariz

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo