Bugarska i Rumunjska

First minute

TERMINI:

30.9.-7.10.2020.

14.10.-21.10.2020.

Vrijednost više: uključene dvije večere i sve ulaznice po programu, bez dodatnog plaćanja na licu mjesta!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: ZAGREB-SOFIJA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova, podjela putne dokumentacije i prijava na let u Sofiju na liniji OU318 u 8:45 sati. Predviđeno vrijeme slijetanja u 11:30 sati. Po slijetanju ukrcaj u autobus i odlazak u panoramski i pješački razgled glavnog i najvećeg grada Bugarske uz pratnju lokalnog vodiča: glavni grad današnje moderne Bugarske iz svoje duge povijesti čuva antičke ruševine, turske džamije, tisućljetnu sinagogu. Na mjestu gdje je 343. godine održan Sardički koncil nastala je u 6. stoljeću crkva Svete Sofije, po kojoj je grad dobio današnje ime. Rimski car Konstantin Veliki nazvao je nekadašnju tračansku Serdicu „svojim Rimom“, a za bizantskog cara Justinijana grad je dobio snažne bedeme. Između rimskih iskopina uzdiže se Rotunda (Crkva Svetog Juraja), a malena srednjovjekovna crkva sv. Petke (Samardžijska) navodno skriva grob bugarskog narodnog junaka Vasila Levskog. Sjedište bugarskog patrijarha je u impozantnoj neobizantskoj katedrali Sv. Aleksandra Nevskog, jednoj od najvećih ortodoksnih crkvi i simbolu Bugarske... Smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne za šetnju, kupovinu suvenira, itd. Tradicionalni restorani s izvrsnim bugarskim specijalitetima nude poznatu šopsku salatu, slasnu banicu sa sirom, kao i dobra vina (Mavrud), rakiju, pelinkovac (Pelin), pivo (Ledenika...). Navečer odlazak na večeru s bugarskom kuhinjom i folklornim programom (uključeno u cijenu aranžmana). Noćenje.

2. DAN: SOFIJA-RILA-BANSKO

Doručak. Odlazak iz Sofije, putovanje nas vodi prema Rili. Manastir Rila, na popisu zaštićene baštine organizacije UNESCO, nalazi se na istoimenoj planini, na visini od oko 1140 m. Nastao u X st. na inicijativu isposnika Svetog Ivana Rilskog i od tada je bio dva puta srušen i ponovno izgrađen. U početku je bila sagrađena samo središnja crkva, ali nakon mnogobrojnih neprijateljskih napada, okolo je sagrađen pravi dvorac, odnosno utvrda. Tijekom stoljeća pod Turcima, od sultana su bile potvrđene privilegije prethodno dobivene od bugarskih kraljeva, manastir je predstavljao duhovno i kulturno središte zemlje, a danas je jedno od najposjećenijih lokacija u Bugarskoj. Obilazak kompleksa (ulaznica uključena) i kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Banskom, inače poznatom bugarskom zimovalištu smještenom u podnožju planine Pirin, sastavnog dijela nacionalnog parka Pirin. Smještaj u hotel. Noćenje. 

3. DAN: BANSKO-PLOVDIV

Odjava iz hotela i putovanje prema Plovdivu. Drugi grad po veličini u Bugarskoj, Plovdiv je grad kojemu je ime dao Filip II. Makedonski. Po dolasku razgled grada sa službenim gradskim vodičem: smješten na sedam brežuljaka, uz rijeku Maricu, Plovdiv je kao staro tračansko naselje kroz svoju burnu prošlost promijenio mnoge gospodare i sinonim je bugarske povijesti. Izvrsno očuvano rimsko kazalište nalazi se u starom gradskom središtu okruženo živopisnim „kućama plovdivske renesanse“ s fasadama ukrašenim tradicionalnim etničkim motivima. Srednjovjekovne uličice vijugaju prema glavnoj gradskoj ulici Kneza Aleksandra s mnoštvom trgovima i šarmantnih kafića. Obići ćemo stari grad i posjetiti dobro očuvani rimski amfiteatar (ulaznica uključena), rimski Odeon, Etnografski muzej (ulaznica uključena) i crkvu sv. Konstantina i Helene (ulaznica uključena). Slobodno vrijeme u središtu Plovdiva za kupovinu, kavu i kolače, ili posjetu jednoj od restauriranih gospodskih gradskih drvenih kuća. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. DAN: PLOVDIV-KAZANLAK-VELIKO TRNOVO-BUKUREŠT

Doručak. Odlazak iz Plovdiva; putovanje prema Bukureštu vodi nas preko grada koji se smjestio nadomak poznate „Doline ruža“, Kazanlaka. Nadomak grada nalaze se svjetski poznate Tračanske grobnice, jedan od UNESCO spomenika u Bugarskoj, koje datiraju iz 4.st.pr. Krista iz tzv. helenističkog razdoblja (ulaznica uključena). Nastavak puta kroz Balkansko gorje kroz prolaz Šipka i kraj Etara, muzeja na otvorenom (ulaznica uključena). U ranim večernjim satima dolazak u Veliko Trnovo, srednjovjekovnu prijestolnicu Bugarske. Budući da je ovdje rođena kultura Drugog kraljevstva od 12. do 14. stoljeća, grad iznimne povijesne važnosti postao je glavnim simbolom bugarske neovisnosti jer je u njemu izglasan i prvi Ustav 1879. godine. Iznad grada utvrda je Carevec iz 12. stoljeća s ruševinama palače na stijeni koju ćemo posjetiti (ulaznica uključena). Nastavak putovanja prema Bukureštu, dolazak u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. DAN: BUKUREŠT

Doručak. Odlazak u razgled grada kojem tepaju da je „Pariz istoka” zbog raskošnih zgrada u stilu Belle Époque i širokih bulevara u centru grada. Prema legendi, Bukurešt je osnovao pastir Bucur na obalama rijeke Dâmbovite, čije ime na rumunjskom znači “zadovoljstvo” i koje je preuzeto kao ime grada.Tijekom panoramske vožnje gradom imat ćete priliku vidjeti sve važne atrakcije; trg Unirii koji je jedan od najvećih trgova Bukurešta i važno prometno sjecište - Piaţa Universităţii(Sveučilišni trg) - Slavoluk pobjede s čijeg se vrha možete diviti prekrasnom pogledu na grad - Trg pobjede - Avenija pobjede, najstarija ulica Bukurešta koja se razvila u jednu od najprestižnijih modnih ulica grada - Trg revolucije, koji je stekao svjetsku slavu kad su TV postaje diljem svijeta emitirale posljednji govor Nicolaea Ceausescua 1989. godine s balkona stožera bivše Komunističke partije. Posjećujemo Palaču parlamenta, drugu najveću administrativnu zgradu na svijetu nakon Pentagona, sagrađenu na poseban zahtjev rumunjskog diktatora Nicolae Ceausescua, koja pokriva površinu od 330.000 metara kvadratnih i ima preko 3000 prostorija (ulaznica uključena). Slobodno vrijeme za ručak, kupovinu suvenira te istraživanje živopisne Lipscani četvrti, prepune antiknih trgovina, boemskih kafića i barova te povoljnih restorana.. U ranim večernjim satima odlazak na večeru u lokalni restoran uz glazbu i plesni program (uključeno u cijenu aranžmana). Noćenje.

6. DAN: BUKUREŠT-BRASOV-BRAN-SIBIU

Doručak. Danas se naše putovanje kroz Rumunjsku nastavlja prema Transilvaniji. Transilvanija inače u prijevodu označava područje „s druge strane šume“ i golemo je po površini od 99.837 km. Stanovnici su većinom Rumunji, Mađari, Nijemci i Romi koji su se ovdje naselili tijekom stoljeća migracija i kolonizacija. U Transilvaniji posjećujemo Brasov, jedan od najljepših gradova negdašnje njemačke Saske (Kronstadt). Grad je bio sjecište putova između Otomanskog carstva i zapadne Europe i ta je činjenica svakako doprinijela razvoju grada. Razgled gradskog središta s vodičem uključuje i znamenitu Crnu crkvu (ulaznica uključena). Kraće slobodno vrijeme za kavu i odlazak prema Branu, mjestu gdje se nalazi glasoviti Drakulin dvorac. Smješten na stijeni, datira iz 14.st. a proslavio ga je Bram Stoker u svojem romanu „Drakula“ jer je prema legendi Vlad Tepeš tu živio. Posjet dvorcu (ulaznica uključena) i kraće slobodno vrijeme. Putovanje prema Sibiu, dolazak i smještaj u hotel. Noćenje.

7. DAN: SIBIU- BUKUREŠT

Doručak. Putovanje prema Sibiu, gradu koji je bio „Europska prijestolnica kulture“ 20007.g. i koji su isto kao i Brasov osnovali Nijemci krajem 12. stoljeća. Pješački ćemo obići s vodičem središte grada s njegovim poznatim trgovima, proći kraj muzeja Brukenthal, Mosta lažljivaca, Gradske vijećnice i njezinog tornja, katoličke i evangeličke crkve. Putovanje nazad prema Bukureštu. Dolazak u Bukurešt, smještaj u hotel i slobodan ostatak dana za posljednje šetnje, kupovinu suvenira, itd. Noćenje.

8. DAN: BUKUREŠT-ZAGREB

Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i transfer prema zračnoj luci Otopeni. Let za Zagreb na liniji  OU317 u 12:10 sati. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 13:05 sati.

Redovna cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 6.580 kn

First minute cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 6.280 kn

(Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190 kn uključene u cijenu)

Doplata za polupansion (5 večera):690 kn

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Sofija-Bukurešt-Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • smještaj u hotelima 3/4* u Bugarskoj i Rumunjskoj u dvokrevetnim sobama na osnovi pet noćenja s doručkom i dva polupansiona (2 večere u Sofiji i Bukureštu uz folklorni program): 1 noćenje u Sofiji, 1 noćenje u Banskom, 1 noćenje u Plovdivu, 3 noćenja u Bukureštu i 1 noćenje u Sibiu
 • uslugu voditelja putovanja
 • turistički autobus tijekom putovanja prema programu
 • transfer od/do zračne luke u Sofiji, odnosno Bukureštu
 • razglede prema programu
 • ulaznice za: Rilski manastir, Amfiteatar, Etnografski muzej i Crkvu sv. Konstantina i Helene u Plovdivu, Tračanske grobnice u Kazanlaku, Etar muzej, tvrđavu Carevec, rumunjski Parlament, Crnu crkvu, dvorac Vlada Tepesa
 • lokalne vodiče u Sofiji, Rili, Plovdivu, Velikom Trnovu, Bukureštu, Brasovu i Sibiu
 • večeru 1. i 5. dan uz folklorni program
 • troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • polupansion
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo)
 • napojnice lokalnom osoblju i pružateljima usluga (preporučeni iznos 1-2 eura po danu po osobi) 
 • troškove osobnih narudžbi

NAPOMENE: Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenih u veljači 2020. i podložna su promjeni. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20

ŠIFRA: 300-139-2

 

 

 

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Prev Next

30.08.2020

St.Petersburg

03.09.2020

Pariz

04.09.2020

Lisabon

10.09.2020

St.Peterburg

10.09.2020

Istanbul

12.09.2020

Gardaland

15.09.2020

Dubai

16.09.2020

Istanbul

16.09.2020

New York

17.09.2020

Prag

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo