Aljaska

First minute
Garantirano

TERMIN:

27.8.-4.9.2020. GARANTIRANI POLAZAK

VRIJEDNOST VIŠE: početak rujna još uvijek se smatra visokom sezonom, dok je noću već moguće vidjeti polarnu svijetlost, tzv. Auroru Borealis      

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN 27.8., ZAGREB - FRANKFURT - ANCHORAGE

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 07:00. Let preko Frankfurta u 09:10 do glavne zračne luke na Aljasci. Slijetanje u Anchorage u 14:05 po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih formalnosti slijedi transfer do hotela u Anchorageu, najvećeg grada 49. države SADa, smještenog na moru, ispod planinskog masiva Chugach. Smještaj u hotel. Razgled grada u kojem živi pola populacije Aljaske. Preporučujemo posjet Anchorage muzeju, kroz čiju postavku možete doživjeti drevnu povijest Aljaske. Noćenje. Slobodna večer za odmor i vlastite aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

2.DAN: 28.8., ANCHORAGE - SEWARD

Slobodno vrijeme u Anchoragu do podneva. Polazak prema poluotoku Kenai, gdje se smjestio i Kenai nacionalni park- muzej; Po dolasku u slikoviti gradić Seward koji se nalazi na samom ulasku u NP Kenai Fjords odlazak obići ćemo središte grada, te nakon toga posjetiti jedan od najposjećenijih ledenjaka – Exit. Smještaj u hotel u Sewardu. Noćenje.

3.DAN: 29.8., SEWARD & KENAI FJORDS NATIONALNI PARK

Dan ćemo započeti jutarnjom šetnjom Seward lukom, gdje ćemo se ukrcati na jedno od najpopularnijih dnevnih krstarenja Kenai fjord Nacionalnim parkom u trajanju od 6 sati. ( uz nadoplatu ) Imati ćete priliku vidjeti orke, kitove ubojice, morske lavove, tuljane i ostale životinjske vrste uz mnogobrojne ptice. Ručak na brodu. Po završetku krstarenja slobodno vrijeme za uživanje u prirodi i ovom malom gradići. Noćenje.

4.DAN: 30.08., SEWARD - GIRDWOOD ( MT. ALYESKA )

Odjava iz hotela. Na putu prema Girdwoodu zaustaviti ćemo se u centru za zaštitu divljih životinje, gdje ćete imati priliku vidjeti sive medvjede, kojote, bizone i orlove.. U Gridwoodu, koji je okružen planinskim vrhovima imati ćemo slobodno vrijeme za uspon žičarom na Mt. Alyesku. Ova regija je inače i poznato skijalište. Nastavak vožnje prema Anchorageu uz samu obalu Turnagain Arm fjorda. Smještaj u hotel. Noćenje.

5.DAN: 31.08., TALKEETNA - DENALI

Odjava iz hotela, te polazak prema Talkeetni. Na putu ćemo stati u gradiću Wasilla u kojem ćete moći posjetiti muzej posvećen poznatim utrkama psećih zaprega kojima se prevaljuje i preko 1000 milja. Nakon pauze nastavljamo put prema Talkeetni, polaznoj točki ekspedicija koje se penju na Denali, najveću planinu sjeverne Amerike, visine 6194 m. Po dolasku smještaj u hotel i slobodno vrijeme. Rijetko tko se odluči penjati na planinu, ali zato možete uživati u panoramskom letu koje nude lokalne kompanije u trajanju 1 do 2 sata, a koje će vas provesti kroz planinske masive, a možda i spustiti na jedan od glečera, ovisno o vremenskim uvjetima. Želite li dublje ući u divljinu Aljaske možete to učiniti i ako se odlučite na krstarenje brzim brodom po rijeci. Noćenje.

6.DAN 01.09., DENALI NACIONALNI PARK

Odjava iz hotela i vožnja prema Nacionalnom parku Denali. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za istraživanje parka samostalno ili u sklopu fakultativnog cjelodnevnog izleta Tundra Wilderness, kroz koji ćete moći uživati u 100 km netaknute prirode, staništima divljih životinja i posebnoj flori i fauni nacionalnog parka. Moguće je dogovoriti ručak u obliku paketa ( lunch box ). Tura traje 7-8 sati. Povratak u hotel. Noćenje.

7.DAN: 2.9., DENALI - FAIRBANKS

Slobodno jutro za uživanje u prirodi i aktivnostima. U popodnevnim satima predlažemo odlazak prema Fairbanksu poznatom Aljaska željeznicom. ( uz doplatu ). Vožnja traje 4 sata kroz koje prolazite kroz 200 km prekrasne prirode. Alternativa željeznici svakako je cestovni prijevoz ( uključeno u cijenu ). Po dolasku u Fairbanks, drugi po veličini grad Aljaske sa 30tak tisuća stanovnika smještaj u hotel i večernja šetnja gradom. Ukoliko vremenske prilike budu povoljne, Fairbanks sa okolicom je idealno mjesto za gledanje polarne svijetlosti, te vas pozivamo da nam se pridružite. Izleti koji se dodatno prodaju kreću oko 22 sata i vode vas do 45 minuta van grada i traju čak do 3 sata ujutro, uz topla pića.

8.DAN: 3.9., FAIRBANKS - FRANKFURT

Slobodno jutro za posjet i kupanje u izvorima tople vode, tzv. Hot springs, kraću hiking turu, avanturu motornim vozilima ili jednostavnu šetnju sa posjetom lokalnim muzejima ili trgovinama sa suvenirima. Oko 16h transfer prema obližnjoj zračnoj luci i direktan let za Frankfurt u 18:00.

9.DAN: 04.09., FRANKFURT - ZAGREB

Nakon noćnog leta uz obrok i pića dolazak u Frankfurt u 13:25. Nastavak leta za Zagreb u 18:00 sa dolaskom u 19:25.

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 21.890 KN

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 19.990 KN

Obavezna nadoplata za pristojbe zračnih luka 3.790 kn (podložne promjenama do datuma izdavanja avio karte)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa)
 • boravak na osnovi 7 noćenja u hotelima u dvokrevetnim sobama
 • sve transfere na putovanju prema programu
 • sve razglede prema programu u pratnji pratitelja putovanja
 • licenciranog pratitelja putovanja iz Zagreba
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 3.790 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana; fakultativne izlete
 • napojnice vozačima, vodiču, restoranima obroke i usluge koji nisu uključeni u cijenu aranžmana
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 6.890 kn
 • dodatne ponude i putno osiguranje (preporučamo)

OBAVEZNE DOPLATE:

 • pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 3.790,00 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • boravišna i hotelska taksa u iznosu od 8 USD po osobi i danu (plaćanje na licu mjesta)

RED LETENJA Croatia Airlines/Condor

OU 416 Zagreb 09:10 Frankfurt 10:40
DE 2050 Frankfurt 14:30 Anchorage 14:15
DE 2050 Fairbanks 18:05 Frankfurt 13:30 +1
OU 411 Frankfurt 18:00 Zagreb 19:25

Težina prtljage: Predana prtljaga 1 kom. do 23 kg + ručna prtljaga do 7 kg po putniku

NAPOMENA: moguće su promjene satnice kod polaznog i povratnog leta. U slučaju promjene putnici će biti pravovremeno obaviješteni.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u SAD. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.

VIZA: Potrebna! Napominjemo da se preko web stranice Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država https://hr.usembassy.gov/hr/trebate naručiti za termin predavanja aplikacijskih dokumenata za vizu. Za registraciju koristite link: https://ceac.state.gov/genniv/. Informativna cijena vize: 160 USD.Svatko mora otići sam u Veleposlanstvo sa svom ispunjenom dokumentacijom u danom terminu. Potrebno je imati sve nužne podatke (od kada do kada ste negdje radili, naziv sadašnjeg i bivšeg poslodavca, visina mjesečnih prihoda, datumi rođenja roditelja, vrijeme služenja vojnog roka i slično; za djecu koja putuju potrebno je znati naziv, adresu i kontakt obrazovne ustanove koju pohađaju i kada su se u istu upisali…).

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Minimalan broj putnika: 14

ŠIFRA: 500-87-3

 

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aug 27

Aktualna Putovanja

Prev Next

27.04.2020

Makedonija

28.04.2020

Istanbul

28.04.2020

Istanbul

28.04.2020

Dubai

28.04.2020

Prag

29.04.2020

Atena i Meteora

29.04.2020

Rim

29.04.2020

Portugal

29.04.2020

Maroko

30.04.2020

Pariz

30.04.2020

Sicilija

30.04.2020

Pariz i London

30.04.2020

Barcelona

30.04.2020

Dublin

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo