Azerbajdžan

First minute

TERMINI:

3.11.-10.11.2020.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN/ ZAGREB - ISTANBUL - BAKU

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12:25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Baku na liniji TK334 (Turkish Airlines) u 17:15 sati. Predviđeni dolazak u zračnu luku Baku je u 21:05 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta. Obavljanje pograničnih i viznih formalnosti. Organizirani transfer do hotela 4*. Prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

2. DAN/ BAKU

Nakon doručka odlazak u panoramski razgled glavnog grada Azerbajdžana – Bakua. Razgled starog dijela grada poznatog pod imenom Icheri Sheher koji je pod zaštitom UNESCO-a. Posjetit ćemo Širvanšahovu palaču iz 15. stoljeća, dragulj azerbajdžanske arhitekture, te Toranj djeva iz 12. stoljeća. Posjet Ateshgahu - zoroastrijanskom hramu vatre koji je izgrađen na mjestu gdje prirodni plinovi izbijaju iz zemlje i u doticaju s kisikom svijetle. Za kraj dana odlazak na Yanar Dag, udaljen 25 km sjeverno od Bakua, goruću planinu gdje se vatra nikad ne gasi. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

3. DAN/ BAKU - GOBUSTAN - BAKU

Doručak u hotelu. Potom odlazimo u 65 kilometara udaljen Gobustan, mjesto koje je muzej na otvorenom, a ujedno se nalazi i na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Lokalitet je poznat po oslikanim stijenama (preko 6 tisuća petroglifa) nastalim u razdoblju od Kamenog doba pa do konca Srednjeg vijeka. Povratak u Baku i posjet džamiji Bibi Heybet te odlazak u Muzej tepiha, jedini muzej koji je posvećen tkanju tepiha i zatim odlazak do parka koji svojim izgledom podsjeća na umanjenu Veneciju. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

4. DAN/ BAKU - GABALA

Nakon doručka odjava iz hotela. Polazak prema Gabali, najstarijem gradu Azerbajdžana, koji se smatra jednim od najpopularnijih turističkih destinacija u zemlji zbog povoljne klime, divnog planinskog pejzaža te raznolikosti flore i faune. Gabala je u 4. st. pr. Kr. bila glavni grad nekadašnje Kavkaske Albanije. Usputno zaustavljanje u naselju Maraza gdje ćemo posjetiti mauzolej Diri-Babe iz 14. stoljeća. Po dolasku u Gabalu slijedi posjet džamiji u Shemakhi i odlazak prema jezeru Nohur koje se nalazi usred pejzažnog šumskog krajolika. Večera i noćenje.

5. DAN/ GABALA - SHEKI  

Doručak i odjava iz hotela. Posjet iskopini Chukhur. Konačna iskopavanja u blizini sela Chukhur potvrđuju da je Gabala od IV - III st. pr. Kr. te sve do 18.st. bila jedan od glavnih gradova s ​​razvijenom trgovinom i zanatima. Tijekom iskopavanja u drevnom gradu pronađeni su zanimljivi različiti ostaci građevina. Posjet albanskoj crkvi u selu Nidzh, nedaleko od Gabale, koje je poznato po spomeniku jedinstvene arhitekture – hramu Udin. Etnička skupina Udini se smatraju potomcima današnjih Albanaca. Vožnja prema Shekiju koji se nalazi u blizini Gruzijske granice. Sheki je bio jedan od najvećih gradova albanskih država u 1. st. i ondje se nalazio glavni hram starih Albanaca. Odlazak u razgled dvorca Sheki, Šekikanove palače koja je nastala u 18.st. na jedinstven način bez upotrebe ljepila ili čavla. Posjet albanskoj crkvi u selu Kish koja je pretvorena muzej te prikazuje život Kavkaskih albanaca, krščansku naciju koja je živjela u sjevernom Azerbajdžanu. Odlazak u hotel. Večera i noćenje.

6. DAN/ SHEKI - BAKU

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u radionicu shabaka gdje ćete se upoznati s jedinstvenom tehnologijom izrade prozora i vrata od drveta te obojanog stakla bez uporabe ljepila ili čavala. Posjet mauzoleju „sedam kupola“ gdje su sahranjeni plemeniti predstavnici dinastije Shirvanshah. Povratak u Baku. Prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

7. DAN/ BAKU

Doručak. Posjet nevjerojatnoj zgradi, centru Heydar Aliyev, čiji je izgled osmislila poznata arhitektica Zaha Hadid. Jedna od glavnih značajki izložbe je ta što predstavlja sva razdoblja povijesti Azerbejdžana. Tako izložba uključuje jedinstvene primjerke drevnih zanata; posebno azerbajdžansku školu tkanja tepiha, a poseban interes predstavlja demonstracija bakrenih proizvoda. Drevni azerbajdžanski glazbeni instrumenti predstavljeni su u izvornom - zvučnom obliku. Zatim slijedi odlazak u šetnju pješačkom zonom po najpoznatijoj Nizami ulici prepunoj trgovina i posjet trgu Fontana. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

8. DAN/ BAKU - ISTANBUL - ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Organizirani transfer do zračne luke Baku. Prijava na let za Istanbul u 12:55 sati na liniji TK333 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je u 15:10 sati, a nastavak leta prema Zagrebu u 18:10 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:20 sati.

*Letovi za polazak 3.11.2020.

TK1054  03NOV  ZAGIST  09:10 13:15

TK 334   03NOV  ISTGYD 16:00 19:55

TK 333   10NOV  GYDIST 13:45 16:15

TK1055  10NOV  ISTZAG 18:50 19:00

 

REDOVNE CIJENE PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

3.11.    11.080 KN

FIRST MINUTE CIJENE PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

3.11.    10.630 KN

Zrakoplovne pristojbe (2.090 kn) uključene su u cijenu paket aranžmana.

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom
 • zrakoplovne pristojbe
 • smještaj u hotelima 4* na osnovi 7 noćenja (dvokrevetne standard sobe): 5 noćenja u Bakuu, 1 noćenje u Gabali, 1 noćenje u Sheki, usluga polupansiona
 • razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • pratitelja putovanja
 • prijevoz autobusom
 • trošak organizacije putovanja


CIJENA PAKET- ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • dodatne obroke
 • prijenos prtljage
 • usluge koje nisu navedene u programu
 • napojnice vodiču i vozaču na putu
 • vizu za Azerbajdžan
 • uslugu viziranja
 • putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza putovanja
 • napojnice za lokalnog vodiča i vozača (preporuka 30 eur po osobi – plaćanje na licu mjesta pratitelju putovanja)

VIZA:

Viza za Azerbajdžan je potrebna. Ishoduje se online i vrijedi 30 dana, a putovnica prilikom aplikacije mora vrijediti još barem 3 mjeseca nakon što istekne e-viza (6 mjeseci od apliciranja). Cijena vize je 160 kn. Kopija putovnice (gdje se nalazi fotografija), u jpeg formatu, manja od 1 MB.

NAPOMENE:

 • Usluga vođenja putovanja bit će na hrvatskom jeziku. Usluga turističkog vođenja pružena po lokalnom ovlaštenom vodiču bit će na engleskom jeziku. Program je grupni. Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
 • Dozvoljen unos predane prtljage po putniku je 30kg i 1 komad ručne do 7kg.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici:
 • Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.


Minimalan broj prijavljenih putnika: 15

ŠIFRA: 300-241-3

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Nov 03

Aktualna Putovanja

Prev Next

30.08.2020

St.Petersburg

03.09.2020

Pariz

04.09.2020

Lisabon

10.09.2020

St.Peterburg

10.09.2020

Istanbul

12.09.2020

Gardaland

15.09.2020

Dubai

16.09.2020

Istanbul

16.09.2020

New York

17.09.2020

Prag

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo