Bejrut

First minute

TERMINI:

1.5.-5.5.2020.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: ZAGREB - ISTANBUL- BEJRUT

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Podjela putne dokumentacije i prijava na let TK1056 s polaskom oko 20:00* prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul predviđen je oko 00:10 sati. Nastavak na liniji TK828 oko 1:30 sati prema Bejrutu. Po dolasku oko 2:20 sati po lokalnom vremenu te nakon obavljanja carinskih formalnosti, organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Noćenje. (Molimo vas da pogledate preliminarni raspored letova, važeći za vaš odabrani datum putovanja).

2. DAN: BEJRUT

Nakon doručka u hotelu, polazak na organizirani razgled glavnog grada Libanona. Grad koji na ovom mjestu stoji već barem 5000 godina. Bejrut se kao feniks uzdigao iz vlastita pepela i metropola je koja nudi fantastičnu kombinaciju Bliskog Istoka i Europe u jednom, ujedno se diči titulom jednog od najuzbudljivijih gradova za noćni izlazak, a njegovo središte kompletno ponovno izgrađeno nakon perioda građanskog rata podsjetit će vas na pariške avenije, radi čega je dobio naziv Pariz Bliskog Istoka. Razgled najznačajnijih znamenitosti Bejruta, te Pigeon's Rock (Golublja stijena). Razgled završava posjetom Nacionalnom muzeju. U večernjim satima predlažemo individualni odlazak u jedan od brojnih gradskih restorana, te da kušate tipičnu libanonsku kuhinju, jednu od najpoznatijih na svijetu. Noćenje.

3. DAN: BEJRUT: FAKULTATIVNO IZLET BAALBECK - KSARA - ANJAR S UKLJUČENIM RUČKOM

Nakon doručka u hotelu, preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet u dolinu Bekaa (uplata prilikom rezervacije aranžmana). Poslije doručka krećemo preko planine Libanon i dolaskom u dolinu Bekaa (poljoprivredno središte ove male zemlje) putujemo prema Baalbecku, 85 km sjeverno od Bejruta. U Baalbecku se skriva jedna od najdragocjenijih ostavština starog Rima koje se ubraja među nekoliko čuda starog svijeta: lokalitet nekoć poznat kao „Heliopolis“ (Grad Sunca) koji uključuje hramove Jupitera, Venere i Bakusa i pod zaštitom UNESCO-a kao mjesto od iznimne i neprocjenjive važnosti s hramovima koji su se ubrajali ne samo među najveće, već su i među najbolje očuvanima uopće. Nakon razgleda lokaliteta nastavljamo prema Chateau Ksara, poznatoj vinariji i povijesnim špiljama kako bismo probali lokalno vino. Ksara je očuvala libanonsko bogato nasljeđe proizvodnje vina i predstavlja okosnicu libanonskog vinarstva, još od 1857.g. Ručak. Poslije degustacije vina u Ksari izlet ćemo završiti u Anjaru, povijesnom gradiću iz 8.st. i mjestu palače poznate dinastije Omejida (dinastije koja je 711.g. prešla iz Afrike u Europu preko Gibraltara i zavladala Pirenejskim poluotokom). U podnožju Istočnog lanca, u neposrednoj blizini značajnog izvora vode iz rijeke Litani, Anjar je mjesto koje je igralo značajnu ulogu u antici i srednjem vijeku, budući da je bio raskrsnica svih značajnih putova. Povratak u Bejrut u predvečerje, slobodna večer. Noćenje.

4. DAN: BEJRUT: FAKULTATIVNO IZLET JEITA, HARISSA I BYBLOS S UKLJUČENIM RUČKOM

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo da posjetite jednu od najljepših podzemnih špilja na svijetu, odnosno jedan od najslikovitijih libanonskih gradića, prekrasni Byblos (uplata prilikom rezervacije aranžmana). Spilja Jeita, predivno čudo prirode, sastoji se od dva dijela za posjetitelje: u gornji dio se dolazi žičarom i obilazi pješke, dok se donji dio posjećuje brodićem. Spilja je nominirana za jedno od novih 7 svjetskih čuda! Nastavak izleta obalnom cestom prema obalnom gradiću Jounieju, odakle ćemo se žičarom uputiti do Harisse, jednog od najpoznatijih hodočasničkih lokacija kršćana u Libanonu. Uz veličanstveni kip Djevice Marije visok 8,5 m, s lokaliteta se pruža veličanstven pogled na zaljev. U nastavku putovanje prema Byblosu: otkrijte grad star 7000 godina, jedan od najstarijih kontinuirano naseljenih svjetskih gradova. Smješten 37 km sjeverno od Bejruta, Byblos je iznimno šarmantan gradić bogate povijesti, spoj Mediterana i Bliskog Istoka s ostavštinom Feničana, Rima, Bizanta... Ručak. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Povratak u predvečerje u hotel. Noćenje.

5. DAN: BEJRUT-ISTANBUL-ZAGREB

Doručak u hotelu. Organizirani transfer prema zračnoj luci. Prijava na let Turkish Airlinesa TK 831 s polaskom oko 09:15 sati prema Istanbulu. Po dolasku oko 11:15 sati, nastavak na liniji TK 1055 oko 18:10 sati prema Zagrebu. Predviđeni dolazak oko 19:20 sati. (Molimo vas da pogledate preliminarni raspored letova, važeći za vaš odabrani datum putovanja).

 

REDOVNA CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 5.880 KN

FIRST MINUTE CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 5.685 KN

Cijena uključuje doplatu za zrakoplovne pristojbe (1.990 kn).

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Bejrut-Istanbul-Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • doček i asistenciju lokalnog agenta u zračnoj luci u Bejrutu
 • transfere od zračne luke do hotela i nazad
 • smještaj u hotelu 4* na osnovi 4 noćenja s doručkom
 • poludnevni razgled Bejruta u pratnji lokalnog vodiča i posjet Nacionalnom muzeju
 • voditelja putovanja
 • organizaciju i pripremu putovanja

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • fakultativne izlete
 • večere
 • vizu za Libanon (turistička viza je trenutno besplatna do daljnjeg)
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • obroke koji nisu navedeni kao uključeni
 • javni prijevoz
 • obveznu doplatu za napojnice za lokalnog vodiča i vozača (preporučenog iznosa za cijelo putovanje od minimalno 20 $ po osobi, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta)
 • putno osiguranje (preporučamo!)
 • troškove osobnih narudžbi

FAKULTATIVNI IZLETI: (DOPLATA PRILIKOM REZERVACIJE  ISKLJUČIVO NA PRODAJNOM MJESTU/MINIMUM 15 OSOBA):

Doplata za izlet Baalbeck-Ksara-Anjar s uključenim ručkom: 680 kn

Doplata za izlet Jeita i Byblos s uključenim ručkom: 760 kn

NAPOMENA: Cijene izleta izračunate su za grupe od najmanje 15 osoba, u slučaju manjeg broja putnika cijene će biti proporcionalne prijavljenom broju osoba.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15

šifra: 300-222-3

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

May 01

Aktualna Putovanja

Prev Next

27.04.2020

Makedonija

28.04.2020

Istanbul

28.04.2020

Istanbul

28.04.2020

Dubai

28.04.2020

Prag

29.04.2020

Atena i Meteora

29.04.2020

Rim

29.04.2020

Portugal

29.04.2020

Maroko

30.04.2020

Pariz

30.04.2020

Sicilija

30.04.2020

Pariz i London

30.04.2020

Barcelona

30.04.2020

Dublin

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo