Grčka i Makedonija

First minute

TERMIN:

3.10. – 10.10.2020.

Uz Zagreb, moguć polazak iz Čakovca, Varaždina Karlovca i Rijeke uz prethodnu najavu.

Vrijednost više: uključeni polupansioni u hotelima, ulaznica za Meteore!

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, ZAGREB/KARLOVAC/RIJEKA - ANCONA – BROD, subota, 03.10.2020.

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 04.00 sata. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje Ka Petrol u 04.50 sati) kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 06.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Ancone. Ukrcaj na brod u 15.00 sati i smještaj u četverokrevetne unutarnje kabine. Odlazak broda MINOAN - OLYMPIA u 17.00 sati. Brod plovi u trajanju od 24 sata. Plovidba Jadranskim morem uz korištenje brodskih sadržaja (samoposlužni i a la carte restoran u kojima je moguće uz plaćanje na licu mjesta konzumirati sve obroke, cafe bar, brodska trgovina). Ruta plovidbe vodi nas Jadranskim morem i dalje prema albanskoj i grčkoj obali. Noćenje na brodu.

2. dan, PATRAS – KORINT – ATENA, nedjelja, 04.10.2020.

Iskrcaj broda u 16.00 sati u Patrasu. Vožnja prema Ateni. Zaustavljanje uz obalu Korintskog kanala koji spaja Egejsko i Jonsko more. Kanal dužine 6,4 kilometara od kraja 19.stoljeća bio je važan plovni put. Most iznad kanala daje zanimljivu perspektivu za fotografiranje. Po dolasku u Atenu, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan, ATENA, ponedjeljak, 05.10.2020.

Doručak. Razgled Atene, glavnog grada Grčke autobusom i pješice uz pratnju službenog gradskog vodiča: trgovi Sintagma i Omonia - Parlament - antički stadion – Agora - Hadrijanova vrata. Posjet Akropoli, jednom od najvažnijih svjetskih antičkih spomenika, simbolu Atene na stijeni. Razgled Propileja, hrama Atene Nike, Partenona i Erehteona, remek djela Perikla. Slobodno poslijepodne u gradskom središtu za kupovinu, posjet Muzeju Akropole i šetnju. Zanimljive su ulice koje podsjećaju na bazar ili orijentalni suk prepune ulične živosti, trgovina, brojnih restorana i slikovitih prizora, a četvrt Plaka prepuna je suvenirnica, uskih uličica s neoklasičnim zgradama i popločenih dvorišta. Večera u hotelu. Noćenje.

4. dan, ATENA I IZLET MIKENA – EPIDAURUS, utorak, 06.10.2020.

Doručak. Izlet prema povijesnoj pokrajini Argolidi. Vožnja do Mikene i razgled arheološkog nalazišta koje je otkrio slavni arheolog Schlieman: poznata Lavlja Vrata - Atrejeva riznica - citadela - Megaron - krugovi grobova. Nastavak vožnje prema Epidaurusu i posjet poznatom antičkom kazalištu iz 4. stoljeća pr.n.e. s odličnom akustikom u kojem se i danas održavaju festivali klasične drame. Na ovom je mjestu bilo Asklepijevo svetište i kupelji gdje su hodočasnici antičkog svijeta dolazili tražiti ozdravljenje. Povratak u Atenu. Večera u hotelu. Noćenje.

5. dan, ATENA – DELFI – KALAMBAKA, srijeda, 07.10.2020.

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema Delfima, najvećem proročištu antičkog svijeta koje je privlačilo posjetioce i hodočasnike sa svih strana. Dramatični položaj svetišta ispod obronaka Parnasa i dvoznačni odgovori proročice Pitije pronijeli su slavu ovog svetišta širom svijeta. Razgled arheološkog nalazišta uz pratnju mjesnog vodiča: svetište s riznicama, teatrom i Apolonovim hramom - muzej s vrijednim antičkim spomenicima poput kipa kočijaša, bika, sfinge s Naxosa, riznice Atenjana itd. Vožnja prema Kalambaki. Po dolasku smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan, KALAMBAKA – METEORI – OHRID, četvrtak, 08.10.2020.

Doručak. Odlazak iz hotela. Odlazak prema poznatim samostanima Meteora. Na strmim okomitim stijenama bizantski su monasi prije otprilike 600 godina izgradili samostanske zajednice Meteore. Posebno su zanimljivi oblici stijena, a najpoznatiji su samostani Meteoron, Varlaam i Agios Stefanos. Moguć posjet samostanima uz plaćanje ulaznice na licu mjesta. Nastavljamo prema Ohridu. Po dolasku smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

7. dan, OHRID – SKOPJE, petak, 09.10.2020.

Doručak. Odjava iz hotela. Obilazak Ohrida u pratnji stručnog lokalnog vodiča: stare, gradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridska čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva sv. Sofije, crkva sv. Klimenta u Plaošniku, Samuelova tvrđava (s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero), crkva sv. Ivana Kanea (sagrađena na litici)... Nastavljamo prema Skopju. Po dolasku razgled grada: stara željeznička postaja, spomenik i kuća Majke Terezije, kameni most iz 6. stoljeća, Daut-pašin amam iz 15. stoljeća, crkva sv. Spasa, tvrđava Kale, Stara skopska čaršija, džamija Mustafa-paše, moderni dio grada, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II. Nakon razgleda, slobodno vrijeme. Večera u jednoj od tipičnih roštiljarnica na skopskoj čaršiji. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan, SKOPJE – ZAGREB, subota, 10.10.2020.

Doručak. Odlazak prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje oko ponoći.

 

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.190 KN

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.990 KN 

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
 • smještaj i prijevoz putničkim brodom u četverokrevetnim unutarnjima kabinama na brodskoj liniji Ancona –Patras na osnovi 1 noćenja,
 • tri polupansiona u hotelu 3* u Ateni-Glyfada na osnovi (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama,
 • jedan polupansion u hotelu 3* u Kalambaki, (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama,
 • jedan polupansion na Ohridu u hotelu 3* (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama,
 • jedno noćenje s doručkom u Skopju u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama,
 • večera na Skopskoj čaršiji (ćevapi, pommes frittes i šopska salata),
 • razgledavanja i izlete prema programu,
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
 • Meteori (jedan objekt) u cijeni aranžmana,
 • lokalni vodič u Ateni i Ohridu na hrvatskom/srpskom jeziku,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 1.190 kn (obavezna doplata ako osoba sama spava u sobi),
 • doplatu za večeru s folklornim programom na Plaki (doplata na licu mjesta) – doplata 30 € p osobi,
 • doručak na brodu oko 7,50 eur po osobi,
 • ručak na brodu oko 18,00 eur po osobi,
 • doplatu za jednokrevetnu unutarnju kabinu - 890 kn po osobi (ako je samo jedna osoba u kabini),
 • doplatu za dvokrevetnu unutarnju kabinu - 280 kn po osobi (ako su dvije osobe u kabini),
 • doplatu za trokrevetnu unutarnju kabinu - 150 kn po osobi (svaka od tri osobe plaća),
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • napojnicu za vozača i vodiča 2,00 - 5,00 eur po osobi (po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni s našim vozačima i vodičima, čistoćom autobusa ili dodatnim trudom koji ulažu, lijepo ih je nagraditi),
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

CIJENE ULAZNICA:

Lokalitet Odrasli
Epidaurus 12€
Mikena 12€
Delfi 12€
Akropola 20€

Cijene mogu biti podložne promijenama. Ulaznice se plaćaju na licu mjesta i agencija nema veze sa tim.

Studenti iz EU i djeca mlađa od 18 godina ne plaćaju ulaznice.

NAPOMENA: putnici su prilikom prijave obavezni dati slijedeće podatke: datum rođenja i državljanstvo (podaci potrebni za brodske liste putnika). Brodski prijevoznici rezerviraju pravo promjene satnice brodova i rute plovidbe.

 

POPUSTI I DOPLATE:

 • jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 50 % popusta,
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni, uz doplatu kabine ako je trokrevetna
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100,00 kn po osobi.

 

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

 

NADOPLATA ZA ODABIR SJEDALA U AUTOBUSU (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu:

-       1 red – sj. 3,4               100 kn

-       2 red – sj. 5,6,7,8        100 kn

 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 690 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

 

VAŽNE INFORMACIJE

-       raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,

-       završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.), 

-       fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,

-       organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,

-       organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,

-       organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa,

-       program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu,

-       predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 58

 

Šifra 1400-77-1

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Prev Next

16.07.2020

Rim

18.07.2020

Prag

18.07.2020

Gardaland

23.07.2020

Dublin

01.08.2020

Istanbul

01.08.2020

Rim

02.08.2020

Barcelona

02.08.2020

Irska tura

02.08.2020

Berlin i Prag

03.08.2020

London

03.08.2020

Dubai city stay

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo