Calabria

First minute
Garantirano

TERMIN:

18.10.-27.10.2019. GARANTIRANI POLAZAK

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN 18.10.19. – TIVOLI TERME

Polazak iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju s kraćim zaustavljanjima. Dolazak u Assisi, najpoznatiji kao rodno mjesto sv. Franje koji je u ovom gradu osnovao franjevački red 1208. godine. Slobodno vrijeme za posjet bazilikama Sv. Franje Asiškog i Svete Klare, crkvi Santa Maria Maggiore ili katedrali San Rufino. Nastavak puta kroz Umbriju i Lacij prema gradiću Tivoli Terme gdje stižemo u večernjim satima. Smještaj u hotel 3* nedaleko grada. Večera. Noćenje.

2. DAN 19.10.19. – DIAMANTE  

Doručak. Krećemo prema nedalekom Tivoliju, slikovitom gradiću smještenom na vrhu brežuljka, na kojem je car Hadrian dao sagraditi svoju raskošnu vilu. Ostaci vile još i danas izazivaju divljenje svojom impozantnom veličinom i arhitekturom. U blizini je smještena i Villa d' Este, renesansna vila iz 16. stoljeća sa znamenitim vrtovima, građena za kardinala Ippolita d'Este iz obitelji Borgia. Posjet kompleksu koji je pod zaštitom UNESCO-a, a svojom impozantnošću plijeni bajkovitim fontanama i vrtovima nekada u vlasništvu jedne od najznačajnih porodica renesansnog Rima. Nastavljamo vožnju prema jugu u smjeru Napulja i dalje do pokrajina Basilicata i Calabria gdje u kasnim popodnevnim satima stižemo u gradić Diamante smješten na Obali cedrova, nadaleko poznat po velikom broju murala kojima su od 1981. godine brojni talijanski i strani umjetnici oslikavali i ukrašavali gradska pročelja kao i po naslovu prijestolnice vrućih papričica.Smještaj u hotelu s 3*. Večera. Noćenje.

3. DAN 20.10.19. – VIBO VALENTIA

Nakon doručka krećemo prema unutrašnjosti i Cosenzi gdje ćemo razgledati stari grad smješten na rijekama Crati i Busento čije ulice i palače podsjećaju na razdoblje izobilja tijekom anžuvinske i aragonske vladavine: Alarikov most, katedrala iz 12. stoljeća s mauzolejem u kojem se čuva srce Izabele aragonske, supruge francuskog kralja Filipa III, samostan svetog Franje Asiškog, uz katedralu najstariji i najvažniji vjerski objekt Cosenze,Palazzo del Governo, Castello Svevo… Nakon slobodnog vremena za okrepu nastavljamo vožnju prema obali i u popodnevnim satima stižemo u Pizzo gdje ćemo posjetiti jedinstvenu crkvu Piedigrotta iskopanu u vulkanskoj stijeni na samoj morskoj obali, a nakon toga odlazimo do dvorca gdje je svoje posljednje dane proveo Napoleonov šogor i kralj Napulja Joachim (Gioacchino) Murat. On se nakon pada Napoleona iskrcao u Pizzu u namjeri da pokuša povratiti kraljevstvo, no ovdje su ga zatočile snage kralja Ferdinanda IV, osudile na smrt i strijeljale u dvorištu dvorca. Odlazimo do obližnje Vibo Valentie. Smještaj u hotelu s 4*. Večera. Noćenje.

4. DAN 21.10.19. – REGGIO DI CALABRIA

Doručak. Odlazimo iz Vibo Valentie prema Tropei na istoimenom poluotoku. Vožnja atraktivnom obalnom cestom koja nas vodi do jednog od najpoznatijih kupališnih centara Kalabrije. Poznata i kao centar proizvodnje slatkog luka Tropea je idealna za nabavu suvenira i poklona u vidu marmelade od luka i mnogih drugih specijaliteta među kojima je nadaleko poznat sladoled od luka, maslina, sipinog crnila… . Šetnja kroz stari grad s normanskom katedralom iz 12. stoljeća, uskim uličicama i prolazima te palačama bogatih gradskih obitelji iz razdoblja 16. – 19. stoljeća, prekrasnim pogledom na plažu i specifičnu gradnju nad okomitom stjenovitom obalom. Nakon toga ćemo se spustiti do plaže gdje se nalazi i prekrasna crkva Santa Maria dell’isola. Slobodno vrijeme za ručak i uživanje u ovom prekrasnom gradiću. Nastavljamo vožnju prema jugu i stižemo do Mesinskog tjesnaca i ljubičaste obale. Zaustavit ćemo se u Scilli. Šetnja priobalnom šetnicom do stare jezgre grada s pogledom na Siciliju. Slobodno vrijeme za osobne programe do kasnih popodnevnih sati kada odlazimo dalje prema jugu. Nakon kratke vožnje stižemo u Reggio di Calabria, najveći grad Kalabrije, smješten na obali Mesinskog tjesnaca, podno planinskog masiva Aspromonte, nasuprot najvećeg mediteranskog otoka, Sicilije. Smještaj u hotelu s 4* u centru grada, blizu šetnice koju je d’Annunzio prozvao “najljepšim kilometrom Italije”. Slobodno vrijeme za večeru u nekom od mnogobrojnih restorana. Noćenje.

5. DAN 22.10.19. – REGGIO DI CALABRIA

Doručak. Odlazimo na pješački razgled Reggia za vrijeme kojega ćemo se upoznati s gradom koji je tijekom svoje povijesti živio uz mnogobrojne osvajače i upijao njihovu kulturu: Viale Genoese Zerbi sa svojim prekrasnim palmama, Piazza Indipendenza gdje se nalazi jedan od najvažnijih talijanskih arheoloških muzeja, grčka grobnica, Corso G. Matteotti (lungomare), vila Genoese Zerbi, grčke zidine, rimske terme, bazilika-katedrala navještenja djevice Marije u potpunosti rekonstruirana nakon katastrofalnog potresa 1908.g., palača Nesci, palača pravde, crkva Ottimati, aragonska tvrđava. Slobodno vrijeme za ručak. U popodnevnim satima preporučamo posjet Nacionalnom arheološkom muzeju gdje se čuvaju čuvene brončane skulpture pronađene u nedalekom Riace (bronzi di Riace). Noćenje.

6. DAN 23.10.19. – SAN FLORO

Nakon doručka napuštamo Reggio i krećemo obalnom cestom duž Jonskog mora. Dolazimo u gradić Gerace, dragulj bizantsko-normanske arhitekture smješten na dominantnoj uzvisini na 500m iznad mora, nekada važan centar Magna Grecie i kasnije normanske Kalabrije koji se u najsjajnijem razdoblju dičio sa 79 crkvi, 12 samostana i 8 manastira. Šetnja tipičnim uskim uličicama s palačama plemićkih obitelji gdje se dobiva dojam da je vrijeme davno stalo: katedrala navještenja djevice Marije iz 11. stoljeća koju je 1222. godine vjerojatno posvetio car Fridrih II švapski, crkva sv. Franje asiškog, gotičko remek djelo iz 1252. godine. Nastavljamo prema nedalekom Stilu, još jednom atraktivnom gradiću, glavnom bizantskom centru južne Kalabrije koji je u 9. stoljeću privlačio velik broj pustinjaka i redovnika koji su živjeli u pećinama i najzaslužniji su za izgradnju čuvene Cattolice, crkvice od crvene cigle. Razgled crkve sagrađene u tipičnom bizantskom stilu koja je dobila ime prema grčkoj riječi “katkolikon” što je označavalo centar kulture pustinjaka koji su živjeli u okolini. Slobodno vrijeme za šetnju centrom gradića i slikanje nesvakidašnje arhitekture. Odlazak prema području Catanzara. Smještaj u hotelu s 4*. Večera. Noćenje.

7. DAN 24.10.19. – POLICORO

Poslije doručka krećemo prema lokalitetu Le Castella gdje ćemo naći istoimenu tvrđavu sagrađenu tijekom 15. stoljeća na otočiću povezanim s kopnom, a koja predstavlja jedan od najbolje očuvanih spomenika aragonske vladavine južnom Italijom. Razgled tvrđave i slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Nastavak vožnje obalom Jonskog mora prema Rossanu, gradiću koji se smjestio na uzvisini nad morem, okružen maslinicima, poznat po nazivu Ravenna juga. Ovo je nekada bio centar života redovnika svetog Bazilija koji su ovdje pobjegli pred Turcima i živjeli u ćelijama koje su još uvijek vidljive. Razgled grada: katedrala u čijem se obližnjem muzeju čuva rukopis “Purpurni kodeks” iz 6. stoljeća ispisan zlatnom i srebrnom tintom, prekrasna bizantska kapela svetoga Marka… . Nastavljamo vožnju prema pokrajini Basilicati do Policora. Smještaj u hotel s 4*. Večera. Noćenje.

8. DAN 25.10.19. - LUCERA

Doručak. Odlazimo do Matere, europske prijestolnice kulture 2019.g.,bisera Basilicate i prvog grada na jugu Italije koji je uvršten na popis UNESCO baštine, zbog povijesnog središta Sassi i okolnih kamenih crkvi. Sassi potječe od prapovijesnog, trogloditskog najstarije naseljenog mjesta u Italiji, a sastoje se od više naselja: Sasso Barisano s bogato ukrašenim portalima, Sasso Caveoso koji ostavlja dojam kazališta unutar špilje te kućama u "špiljama" koje se stepenasto spuštaju niz stube grada, Civita s katedralom i park na platou Murgia Matera s brojnim crkvama iz perioda od bizanta do baroka. Većina zgrada je djelomično ukopana u mekim vapnenačkim stijenama koje se nadograđuju na sustav pravih špilja i podzemnih hodnika. Materu, mjesto koje svojim posjetiteljima nudi jedinstveni kompeks crkava iskopanih u stijeni, bijelih kuća koje se stoljećima nisu mjenjale. "Sassi di Matera" pod UNESCO-vom je zaštitom. Na ovom području snimljen je film “Pasija” Mela Gibsona. Vožnja kroz maslinama bogato područje Puglie prema Luceri. Smještaj u hotelu s 4*. Večera. Noćenje.

9. DAN 26.10.19. RIMINI  

Doručak. Spuštamo se do obale Jadrana. Po dolasku u Lesinu, gradić na obali istimenog jezera i jedne od najvećih mediteranskih laguna napravit ćemo kraću pauzu za kavu i šetnju specifičnom obalom gdje su vezane barke za lov na poznate apulijske jegulje. Nastavljamo vožnju prema pokrajini Emilia-Romagna. U popodnevnim satima stižemo u Rimini, čuveno ljetovalište. Smještaj u hotelu s 3* u centralnom obalnom dijelu grada nedaleko gradskog parka Federico Fellini i Grand hotela Rimini, ovjekovječenog u nezaboravnom filmu Amarcord. Slobodan ostatak dana i večeri. Noćenje.

10. DAN 27.10.19. RIJEKA

Nakon doručka krećemo prema području Valli di Commacchio i delti rijeke Podo Chioggie, gradića koji se smjestio na ušću rijeke Brente u venecijansku lagunu. Šetnja povijesnom jezgrom “male Venecije” gdje ćemo razgledati kanale i njihove mostove, neke od 74 “kala”, uskih uličica koje ih povezuju, poznatu ribarnicu, katedralu… Slobodno vrijeme za ručak nakon čega krećemo prema Hrvatskoj. Dolazak u Rijeku u večernjim satima.

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 6.400 KN

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 5.990 KN

 

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE:

 • prijevoz turističkim autobusom
 • smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om
 • 6 polupansiona + 3 noćenja s doručkom u hotelima s 3*/4* prema programu
 • usluge voditelja putovanja
 • pripremu i organizaciju putovanja
 • jamčevinu turističkog paket aranžmana

    

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično. Ulaznice

 

DOPLATE:

Obvezna doplata na licu mjesta za turističku pristojbu: 20,00 eura po osobi – podložno promjenama, jednokrevetna soba: 1.500,00 kn. Putno zdravstveno osiguranje, Osiguranje otkaza putovanja.

Minimalni broj prijavljenih putnika: 30  

 

Šifra 1100-089-1

Aktualna Putovanja

Prev Next

10.08.2019

Cipar

11.08.2019

St. Petersbusg

14.08.2019

Poljska tura

15.08.2019

Skandinavija

15.08.2019

Istanbul

15.08.2019

Prag

15.08.2019

Pariz

15.08.2019

Rim

15.08.2019

Pariz

16.08.2019

Kapadokija

22.08.2019

Rim city break

25.08.2019

MSC Bellissima

27.08.2019

Rusija

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo