Bejrut

First minute

TERMINI:

12.2.-16.2.2019.

19.3.-23.3.2019.

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL-BEJRUT 
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Podjela putne dokumentacije i prijava na let TK1056 s polaskom u 20.00 prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.10 sati. Nastavak na liniji TK825 u 1.40 sati prema Bejrutu. Po dolasku u 2.35 sati po lokalnom vremenu, organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan: BEJRUT 
Nakon doručka u hotelu, u 10 sati polazak na organizirani razgled glavnog grada Libanona. Grad koji na ovom mjestu stoji već barem 5000 godina, Bejrut se kao feniks uzdigao iz vlastita pepela i metropola je koja nudi fantastičnu kombinaciju Bliskog Istoka i Europe u jednom, ujedno se diči titulom jednog od najuzbudljivijih gradova za noćni izlazak, a njegovo središte kompletno ponovno izgrađeno nakon perioda građanskog rata podsjetit će vas na pariške avenije, radi čega je dobio naziv Pariz Bliskog Istoka. Razgled najzačajnijih znamenitosti Bejruta, te Pigeon's Rock (Golublja stijena). Razgled završava posjetom Nacionalnom muzeju. U večernjim satima predlažemo da probate odličnu libanonsku kuhinju u jednom od mnogobrojnih restorana. Noćenje.

3. dan: BEJRUT: fakultativno izlet BAALBECK – KSARA – ANJAR s uključenim ručkom 
Nakon doručka u hotelu, preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet u dolinu Bekaa (uplata prilikom rezervacije aranžmana). Poslije doručka krećemo preko planine Libanon i dolaskom u dolinu Bekaa (poljoprivredno središte ove male zemlje) putujemo prema Baalbecku, 85 km udaljenom na sjever od Bejruta. U Baalbecku se skriva jedna od najdragocjenijih ostavština starog Rima koje se ubraja među nekoliko čuda starog svijeta: lokalitet nekoć poznat kao „Heliopolis“ (Grad Sunca) koji uključuje hramove Jupitera, Venere i Bakusa i pod zaštitom UNESCO-a kao mjesto od iznimne i neprocjenjive važnosti s hramovima koji su se ubrajali ne samo među najveće, već su i među najbolje očuvanima uopće. Nakon razgleda lokaliteta nastavljamo prema Chateau Ksara, poznatoj vinariji i povijesnim špiljama kako bismo probali lokalno vino. Ksara je očuvala libanonsko bogato nasljeđe proizvodnje vina i predstavlja okosnicu libanonskog vinarstva, još od 1857.g. Ručak. Poslije degustacije vina u Ksari izlet ćemo završiti u Anjaru, povijesnom gradiću iz 8.st. i mjestu palače poznate dinastije Omejida (dinastije koja je 711.g. prešla iz Afrike u Europu preko Gibraltara i zavladala Pirenejskim poluotokom). U podnožju Istočnog lanca, u neposrednoj blizini značajnog izvora vode iz rijeke Litani, Anjar je mjesto koje je igralo značajnu ulogu u antici i srednjem vijeku, budući da je bio raskrsnica svih značajnih putova. Povratak u Bejrut u predvečerje, slobodna večer. Noćenje.

4. dan: BEJRUT: fakultativno izlet JEITA, HARISSA I BYBLOS s uključenim ručkom
Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet i posjet jednoj od najljepših podzemnih špilja u svijetu, odnosno jednom od najslikovitijih libanonskih gradića, prekrasnom Byblosu. Spilja Jeita, predivno čudo prirode, sastoji se od dva dijela za posjetitelje: u gornji dio se dolazi žičarom i obilazi pješke, dok se donji dio posjećuje brodićem. Spilja je nominirana za jedno od novih 7 svjetskih čuda! Nastavak izleta obalnom cestom prema obalnom gradiću Jounieju, odakle ćemo se žičarom uputiti do Harisse, jednog od najpoznatijih hodočasničkih lokacija kršćana u Libanonu. Uz veličanstveni kip Djevice Marije visok 8,5 m, s lokaliteta se pruža veličanstven pogled na zaljev.U nastavku putovanje prema Byblosu: otkrijte grad star 7000 godina, jedan od najstarijih kontinuirano naseljenih svjetskih gradova. Smješten 37 km sjeverno od Bejruta, Byblos je iznimno šarmantan gradić bogate povijesti, spoj Mediterana i Bliskog Istoka s ostavštinom Feničana, Rima, Bizanta... Ručak i slobodno vrijeme za kupovinu suvenira.

5. dan: BEJRUT-ISTANBUL-ZAGREB 
Nakon doručka u hotelu, slobodno prijepodne za individualno istraživanje grada, kupovinu ili slično, do polaska transfera prema zračnoj luci. Prijava na let Turkish Airlinesa TK 825 s polaskom u 14.45 sati prema Istanbulu. Po dolasku u 17.45 sati, nastavak na liniji TK 1055 u 18.55 sati prema Zagrebu. Predviđeni dolazak u 19.05 sati.

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 5.980 KN

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 5.780 KN

Zrakoplovne pristojbe (1.990 kn) uključene su u cijenu paket aranžmanaPopust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Bejrut-Istanbul-Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • doček i asistenciju lokalnog agenta u zračnoj luci u Bejrut
 • transfere od zračne luke do hotela i nazad
 • smještaj u hotelu 4* na osnovi 4 noćenja s doručkom
 • poludnevni razgled Libanona u pratnji lokalnog vodiča i posjet Nacionalnom muzeju
 • voditelja putovanja
 • organizaciju i pripremu putovanja

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • fakultativne izlete
 • vizu za Libanon (turistička viza je trenutno gratis do daljnjeg)
 • obroke koji nisu navedeni kao uključeni
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • javni prijevoz
 • obveznu doplatu za napojnice za lokalnog vodiča i vozača (u iznosu od 15 $ po osobi, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta)
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • troškove osobnih narudžbi

 

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA:

 • Doplata za izlet Baalbeck-Ksara-Anjar s uključenim ručkom: 680 kn
 • Doplata za izlet Jeita i Byblos s uključenim ručkom: 760 kn
  NAPOMENA: Za izlet je potrebno minimalno 15 prijavljenih putnika.

VIZA: turistička viza za Libanon za hrvatske državljane gratis do drugačije obavijesti

NAPOMENE:

Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu. Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale na destinaciji, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
- Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
- U slučaju smanjenja broja putnika od minimalnog broja prijavljenih Atlas zadržava pravo promjene cijene aranžmana.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15

12.2.-16.2.2019. 19.3.-23.3.2019. 1. dan: ZAGREB – ISTANBUL-BEJRUT Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Podjela putne dokumentacije i prijava na let TK1056 s polaskom u 20.00 prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.10 sati. Nastavak na liniji TK825 u 1.40 sati prema Bejrutu. Po dolasku u 2.35 sati po lokalnom vremenu, organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Noćenje. 2. dan: BEJRUT Nakon doručka u hotelu, u 10 sati polazak na organizirani razgled glavnog grada Libanona. Grad koji na ovom mjestu stoji već barem 5000 godina, Bejrut se kao feniks uzdigao iz vlastita pepela i metropola je koja nudi fantastičnu kombinaciju Bliskog Istoka i Europe u jednom, ujedno se diči titulom jednog od najuzbudljivijih gradova za noćni izlazak, a njegovo središte kompletno ponovno izgrađeno nakon perioda građanskog rata podsjetit će vas na pariške avenije, radi čega je dobio naziv Pariz Bliskog Istoka. Razgled najzačajnijih znamenitosti Bejruta, te Pigeon's Rock (Golublja stijena). Razgled završava posjetom Nacionalnom muzeju. U večernjim satima predlažemo da probate odličnu libanonsku kuhinju u jednom od mnogobrojnih restorana. Noćenje. 3. dan: BEJRUT: fakultativno izlet BAALBECK – KSARA – ANJAR s uključenim ručkom Nakon doručka u hotelu, preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet u dolinu Bekaa (uplata prilikom rezervacije aranžmana). Poslije doručka krećemo preko planine Libanon i dolaskom u dolinu Bekaa (poljoprivredno središte ove male zemlje) putujemo prema Baalbecku, 85 km udaljenom na sjever od Bejruta. U Baalbecku se skriva jedna od najdragocjenijih ostavština starog Rima koje se ubraja među nekoliko čuda starog svijeta: lokalitet nekoć poznat kao „Heliopolis“ (Grad Sunca) koji uključuje hramove Jupitera, Venere i Bakusa i pod zaštitom UNESCO-a kao mjesto od iznimne i neprocjenjive važnosti s hramovima koji su se ubrajali ne samo među najveće, već su i među najbolje očuvanima uopće. Nakon razgleda lokaliteta nastavljamo prema Chateau Ksara, poznatoj vinariji i povijesnim špiljama kako bismo probali lokalno vino. Ksara je očuvala libanonsko bogato nasljeđe proizvodnje vina i predstavlja okosnicu libanonskog vinarstva, još od 1857.g. Ručak. Poslije degustacije vina u Ksari izlet ćemo završiti u Anjaru, povijesnom gradiću iz 8.st. i mjestu palače poznate dinastije Omejida (dinastije koja je 711.g. prešla iz Afrike u Europu preko Gibraltara i zavladala Pirenejskim poluotokom). U podnožju Istočnog lanca, u neposrednoj blizini značajnog izvora vode iz rijeke Litani, Anjar je mjesto koje je igralo značajnu ulogu u antici i srednjem vijeku, budući da je bio raskrsnica svih značajnih putova. Povratak u Bejrut u predvečerje, slobodna večer. Noćenje. 4. dan: BEJRUT: fakultativno izlet JEITA, HARISSA I BYBLOS s uključenim ručkomDoručak. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet i posjet jednoj od najljepših podzemnih špilja u svijetu, odnosno jednom od najslikovitijih libanonskih gradića, prekrasnom Byblosu. Spilja Jeita, predivno čudo prirode, sastoji se od dva dijela za posjetitelje: u gornji dio se dolazi žičarom i obilazi pješke, dok se donji dio posjećuje brodićem. Spilja je nominirana za jedno od novih 7 svjetskih čuda! Nastavak izleta obalnomcestom prema obalnom gradiću Jounieju, odakle ćemo se žičarom uputiti do Harisse, jednog odnajpoznatijih hodočasničkih lokacija kršćana u Libanonu. Uz veličanstveni kip Djevice Marije visok 8,5 m, slokaliteta se pruža veličanstven pogled na zaljev.U nastavku putovanje prema Byblosu: otkrijte grad star7000 godina, jedan od najstarijih kontinuirano naseljenih svjetskih gradova. Smješten 37 km sjeverno odBejruta, Byblos je iznimno šarmantan gradić bogate povijesti, spoj Mediterana i Bliskog Istoka s ostavštinomFeničana, Rima, Bizanta... Ručak i slobodno vrijeme za kupovinu suvenira.5. dan: BEJRUT-ISTANBUL-ZAGREBNakon doručka u hotelu, slobodno prijepodne za individualno istraživanje grada, kupovinu ili slično, dopolaska transfera prema zračnoj luci. Prijava na let Turkish Airlinesa TK 825 s polaskom u 14.45 sati premaIstanbulu. Po dolasku u 17.45 sati, nastavak na liniji TK 1055 u 18.55 sati prema Zagrebu. Predviđenidolazak u 19.05 sati.Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.980 knDoplata za jednokrevetnu sobu 1.250 knZrakoplovne pristojbe (1.990 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 30 DANA PRIJE POLASKA ILI DOPOPUNJENJA KAPACITETA.Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju(do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Bejrut-Istanbul-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, doček i asistenciju lokalnog agenta u zračnoj luci u Bejrutu, transfereod zračne luke do hotela i nazad, smještaj u hotelu 4* na osnovi 4 noćenja s doručkom, poludnevni razgledLibanona u pratnji lokalnog vodiča i posjet Nacionalnom muzeju, voditelja putovanja, organizaciju i pripremuputovanja.CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: fakultativne izlete, vizu za Libanon (turistička viza jetrenutno gratis do daljnjeg), obroke koji nisu navedeni kao uključeni, ulaznice za kulturno-povijesnespomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, javni prijevoz, obveznu doplatu za napojnice zalokalnog vodiča i vozača (u iznosu od 15 $ po osobi, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), putnozdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, te troškove osobnih narudžbi.Fakultativni izleti:Izlet BAALBECK – KSARA – ANJAR s uključenim ručkom: 680 knIzlet JEITA, HARISSA I BYBLOS s uključenim ručkom: 760 knNAPOMENA:Za izlet je potrebno minimalno 15 prijavljenih putnika.VIZA: turistička viza za Libanon za hrvatske državljane gratis do drugačije obavijesti.Napomene:Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju. Kopiju putovnice prilikom rezervacijeputovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita odeuropskih standarda.Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnekarte.Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.Organizator zadržava pravo promjene letova.Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi,praznika ili neke situacije više sile nastale na destinaciji, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti.Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. U slučaju smanjenja broja putnika od minimalnog broja prijavljenih Atlas zadržava pravo promjenecijene aranžmana. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici:www.mvep.hrOPĆE INFORMACIJE O LIBANONU:JEZIK: Većina ljudi u Libanonu govori francuski

Feb 12

Aktualna Putovanja

Prev Next

17.01.2019

Istanbul

24.01.2019

Istanbul

01.02.2019

Istanbul

04.02.2019

Kuba

07.02.2019

Istanbul

09.02.2019

Izrael

09.02.2019

Costa Diadema

10.02.2019

Costa Fortuna

10.02.2019

Kuba

12.02.2019

Bejrut

12.02.2019

Istanbul

13.02.2019

Rim

14.02.2019

Rim

14.02.2019

Rim city break

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo