Valencia i Madrid

First minute

TERMIN:

28.03.-01.04.2018.

VRIJEDNOST VIŠE: uključena ulaznica u Burzu svile!

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan:ZAGREB - MADRID - VALENCIA

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Madrid OU 9730 u 12:20 sati. Po slijetanju u 15:00 sati ukrcaj u autobus i putovanje do Valencije, trećeg grada po veličini u Španjolskoj. Usred španjolske sredozemne obale, na Costi del Azahar (Obala narančina cvijeta), Valencia je izvrsno smještena, u srcu jedne od najplodnijih europskih regija, obrubljena nasadima limuna i naranči. Po dolasku u grad smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak s voditeljem putovanja u večernju šetnju središtem grada koji je jedan od najšarmantnijih i najveselijih španjolskih gradova. Povratak u hotel i noćenje.

2. dan: VALENCIA

Doručak. Poslije doručka odlazak u razgled grada s lokalnim vodičem. El Cid, španjolski srednjovjekovni junak, navodno je rekao na ulazu u grad: „Ovaj mi se grad svidio na prvi pogled, odmah sam ga poželio i zamolio Boga da me učini njegovim gospodarom.“ Grad su osnovali Rimljani 138.g.pr.Krista, a trebao je biti umirovljenička kolonija za stare vojnike. Rodni grad paelle, kako je još nazivaju, Valencia je grad s najvećim gradskim parkom u Europi, jednom od najstarijih europskih tržnica još u funkciji i grad „Svetog Grala“, grad topline, ležerne atmosfere i brojnih fešti! Pješački i panoramski razgled grada uz ovlaštenog vodiča: Lonja de la Seda (Burza svile), glasoviti spomenik UNESCO-a u gradu (uključena ulaznica) – Mercado Central, glavna gradska tržnica – Okrugli trg – katedrala – Barrio del Carmen – „Grad umjetnosti i znanosti“. Slobodno poslijepodne za osobne programe i aktivnosti, predlažemo posjet slavnom akvariju ili prekrasnom zološkom parku na otvorenom, Bioparcu. Noćenje.

3. dan: VALENCIA: fakultativno izlet u vinariji u Requeni

Doručak. Slobodan dan za samostalno istraživanje grada i okolice. Preporučujemo poludnevni izlet u Requenu, 65 km udaljenu od Valencije (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Requena se obogatila nekoć kroz proizvodnju svile, ali mnogo je poznatija danas po vinogradarstvu i proizvodnji ne samo izvrsnih vina označenih s DO (denominación de origen – oznaka porijekla i kvalitete, među kojima se ističu crno vina vrste Bobal i pjenušci), već i po odličnim kobasicama i suhomesnatim proizvodima. Posjetit ćemo jednu od vinarija i degustirati vino, odnosno uživati u lokalnim delicijama koje će za nas tamo pripremiti (brunch u cijeni izleta) te upoznati se s tradicijom i postupkom proizvodnje vina. A u središtu mjesta prostire se srednjovjekovna jezgra, La Villa, s mnogobrojnim zavojitim uličicama, dvorištima i atmosferom koja priziva duh vremena kad su tu stolovali Arapi. Povratak u Valenciju. Slobodno poslijepodne za uživanje u gradu, a mi predlažemo obilazak velebnog Grada znanosti i umjetnosti, poznatog arhitektonskog remek-djela Santiaga Calatrave. Noćenje.

4. dan: VALENCIA - MADRID

Doručak. Poslije doručka odjava iz hotela i putovanje prema Madridu. Po dolasku u Madrid panoramski obilazak španjolske prijestolnice: Kio Puerta ili “Vrata Europe” - Paseo de la Castellana ili jednostavno La Castellana, jedna od najdužih i najširih gradskih avenija - stadion Santiago Bernabeu - Plaza Colón, Kolumbov trg - fontana Cibeles, jedna od najljepših gradskih Fontana, obljubljena kod navijača Reala koji tu proslavljaju pobjede svog kluba - Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica - Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu i njegovim likovima iz romana koji je najčitanija svjetska knjiga poslije Biblije, “Bistri vitez Don Quijote od Manche” - Kraljevska palača, rezidencija španjolskih kraljeva - Plaza Oriente - Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, središnji gradski trg, točka gdje počinje tzv. Nulti kilometar u Španjolskoj i mjesto gdje Madrileñosi dočekuju Novu godinu - Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom - Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja - Retiro, glasoviti gradski park - Atocha, prometno gradsko čvorište - Puerta de Alcalá - Las Ventas, arena za borbe s bikovima.  Smještaj u hotel i slobodno vrijeme. U večernjim satima odlazak s voditeljem putovanja do središta grada i mogućnost odlaska na glasoviti flamenco show (doplata na licu mjesta). Noćenje.

5. dan: MADRID: fakultativno izlet u Toledo - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela (prtljaga će se odložiti u za to predviđenu prostoriju). Slobodan dan u Madridu ili odlazak u Toledo, srce Kastilje (prijava za izlet prilikom rezervacije aranžmana). Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla-La Mancha i nekoć je bio glavni grad Španjolske. Poznat je kao grad triju kultura - kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Po dolasku u Toledo slijedi razgled u pratnji službenog gradskog vodiča: katedrala Santa María (druga najveća u Španjolskoj, uključena ulaznica) - samostan i crkva San Juan de los Reyes - Alcázar - crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”) - sinagoga Santa Maria La Blanca - Plaza Zocodover. Povratak u Madrid u poslijepodnevnim satima.

Za putnike koji ostaju u gradu preporučujemo posjet nekom od svjetskih slavnih madridskih muzeja. Madrid je poznat po svojim odličnim muzejima, posebno se tu ističu glasoviti Prado u kojem je smještena svjetski slavna kraljevska zbirka španjolskog i europskog slikarstva, Muzej Reina Sofía s glasovitom Picassovom Guernicom i Muzej Thyssen s odličnom privatnom zbirkom – sva tri muzeja se nalaze u neposrednoj blizini i u takvom položaju da ih se naziva „Trokutom umjetnosti“, „Muzejskim trokutom“ i slično. Zanimljiva za posjet je i poznata Kraljevska palača,  a zaljubljenici u sport mogu posjetiti jedan od najslavnijih nogometnih stadiona, glasoviti Santigao Bernabeu, dok ljubitelji parkova mogu uživati u prekrasnom Retiru u središtu grada. U kasnim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke i polazak posebnog zrakoplova za Zagreb u 21:35. Dolazak u Zagreb u 00:05 sati.

 

 

REDOVNA CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 4.740 KN

FIRST MINUTE CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 4.490 KN

FM popust u odnosu na redovnu cijenu vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta! ovaj popust isključuje moguće druge popuste ili posebne akcije!

 

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.790 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 890 kn

Soba s pomoćnim ležajem za treću osobu ili dijete: NA UPIT!

Doplata za fakultativni izlet u Requenu (poludnevni izlet u trajanju od 5 sati) s degustacijom vina, maslinovog ulja, sira i raznih narezaka (minimum potreban za realizaciju 30 prijavljenih osoba - uplata prilikom rezervacije aranžmana): 520 kn

Doplata za fakultativni izlet Toledo (poludnevni izlet u trajanju od 5 sati), uključen razgled s lokalnim vodičem i ulaznica u katedralu (minimum potreban za realizaciju 30 prijavljenih osoba, uplata prilikom rezervacije aranžmana): 240 kn

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb-Madrid-Zagreb
 • autobusni prijevoz prema programu
 • uslugu voditelja putovanja
 • razgled Valencije uz pratnju službenog gradskog vodiča
 • ulaznicu u Burzu svile u Valenciji
 • smještaj u hotelima 4* u u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s buffet doručkom: jedno noćenje u Madridu i tri noćenja u Valenciji
 • boravišnu pristojbu
 • panoramski obilazak Madrida
 • razglede prema programu
 • troškove organizacije i prodaje   

 

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • karte javnog prijevoza
 • fakultativne izlete i sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi

 

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA:

 

NAPOMENE: red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje kao i tijekom samog putovanja. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda grada u Madridu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda.  Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

Minimum prijavljenih putnika: 40

 

Šifra 300-030-2

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Datum rođenja djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Invalid Input

Aktualna Putovanja

Prev Next

01.03.2018

Istanbul

06.03.2018

Dubai

06.03.2018

Dubai

08.03.2018

Rim

09.03.2018

Cinque Terre

13.03.2018

Dubai

13.03.2018

Jordan

15.03.2018

Bali

15.03.2018

Rim

16.03.2018

Indijska tura

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo