Bugarska tura

First minute

TERMIM:

21.10.-28.10.2017.

Vrijednost više: uključene ulaznice!

MOGUĆNOST DOPLATE ZA TRANSFER IZ RIJEKE !!!!!

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan   ZAGREB - SOFIJA

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Slijedi vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Srbiju prema bugarskoj granici uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Sofiju u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan   SOFIJA - PLOVDIV

Doručak. Vožnja do Plovdiva, drugog po veličini grada u Bugarskoj. Plovdiv je smješten na rijeci Marici, a ime mu je dao Filip II. Makedonski. Po dolasku slijedi razgled grada: Gornji i Donji grad,  crkva sv. Konstantina i Helene, šetnja srednjovjekovnim uskim uličicama. Stari grad je poznat po svojoj očuvanosti te ćemo imati priliku vidjeti ostatke tračke utvrde iz V.st. pr.Kr, ali i dobro očuvane arheološke ostatke iz rimskog razdoblja poput rimskog foruma, stadiona (uključena ulaznica) i amfiteatra (uključena ulaznica) zbog kojih se Plovdiv nalazi na UNESCO-vom popisu mjesta svjetske zaštićene baštine. Plovdiv je poznat po svojim pitoresknim crkvama, poznatoj džamiji i kućama sa specifičnom arhitekturom iz razdoblja bugarske renesanse s kraja 18. stoljeća koje uistinu doprinose posebnosti ovog grada. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan  PLOVDIV – DOLINA RUŽA – SOZOPOL – BURGAS

Doručak. Vožnja prema Kazanlaku i Dolini ruža. Prekrasna velika polja ruža u okolici Kazanlaka poznata su po čarobnom mirisu i proizvodnji poznatog parfema. Kazanlak je poznat i po tračkim grobnicama i zlatnim riznicama te se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. U Dolini kraljeva ćete vidjeti ostatke grobnica kraljeva koji su stoljećima vladali tračkim teritorijem (uključena ulaznica). Slobodno vrijeme za ručak u Kazanlaku. Nastavljamo vožnju prema najljepšem bugarskom obalnom gradu koji je svojevrsni umjetnički centar – Sozopolu. Sozopol je u bio važna grčka luka, a antički ostaci sačuvani su do danas. Po dolasku u Sozopol, razgled grada čiji je centar proglašen muzejskim dobrom s više od 180 kuća izgrađenih od kamena i drveta krajem 18. st. pod utjecajem crnomorske arhitektonske škole. Relikvije sv. Ivana Krstitelja čuvaju se u Crkvi sv. Ćirila i Metoda, koja privlači hodočasnike iz cijelog svijeta. Nastavak vožnje do hotela u Burgasu. Smještaj u hotel. Noćenje.

4.dan  BURGAS - NESEBAR – BALČIK – VARNA

Doručak. Odlazak u Nesebar – jedan od najstarijih europskih gradova, utemeljen prije 3200 godina pod nazivom Mesembria. Dio antičkih zidina ostao je sačuvan do danas te je zbog toga grad uvršten na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine. Posjet crkvi Krista Pantokratora. Nastavljamo prema manastiru Aladža – jednom od nekoliko manastira u Bugarskoj koji je smješten na vapnenačkoj stijeni te su njegove prostorije uklesane u dvije razine (uključena ulaznica). Posjetit ćemo palaču u Balčiku, nekadašnju ljetnu rezidenciju rumunjske kraljice Marije. Palača je arheološki i arhitektonski kulturni spomenik te spomenik pejzažne arhitekture, a poznata je po svojim prekrasnim cvjetnim terasama i vodopadima.(uključena ulaznica). Botanički vrt Balčik nalazi se na prostoru parka nekadašnje kraljevske rezidencije te u njemu možete vidjeti kolekciju od preko 3500 biljnih vrsta (uključena ulaznica). Odlazimo u Varnu – glavni grad crnomorske obale koji se često zbog svog ekonomskog i kulturološkog utjecaja naziva i morskom prijestolnicom Bugarske. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan. VARNA - PLISKA – MADARA – PRESLAV – ARBANASI – VELIKO TARNOVO

Doručak. Odlazak u Plisku – prvu bugarsku prijestolnicu u kojoj ćete vidjeti dobro očuvane ruševine srednjovjekovnog utvrđenog grada. Vidjet ćemo i poznatog Madarskog konjanika – veliki kameni reljef isklesan na platou Madara koji prikazuje konjanika kako jašući konja ubija lava. Madarski konjanik je uklesan 23 metara iznad zemlje na gotovo sto metara visokoj stijeni, a prema legendi prikazuje rimskog namjesnika koji je poginuo na litici tijekom lova. ( uključena ulaznica za  arheološko područje sa spomenikom konjanika). Nastavak vožnje do Preslava - druge bugarske prijestolnice koja je bila poznata kao duhovni i književni srednjovjekovni centar te središte države u vrijeme zlatnog doba Bugarske pod carem Simeonom I. Posjet tvrđavi (uključena ulaznica). Zaustavit ćemo se u selu Arbanasi, nekadašnjoj boljarskoj ljetnoj rezidenciji, smještenom na visokom platou s kojeg se pruža veličanstven pogled. Razgled crkve Kristova rođenja. Posjet tradicionalnoj obnovljenoj bugarskoj kući iz 17. Stoljeća – muzeju Konstantsalieva (uključena ulaznica). Dolazak u Veliko Tarnovo – treću bugarsku prijestolnicu iz vremena najpoznatijih bugarskih kraljeva poznatu po svom nekadašnjem kozmopolitskom karakteru. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan  VELIKO TARNOVO –ETNOGRAFSKI MUZEJ ETAR - SOFIJA

Doručak. Razgled grada, stare prijestolnice s tipičnim očuvanim povijesnim ulicama i spomenicima, te mostovima u starom gradu.Posjet utvrdi Carevec,jednom od najposjećenijih spomenika Bugarske ( uključena ulaznica).Slobodno vrijeme za ručak ili osobne programe. Odlazak u etnografski muzej Etar – arheološki i etnografski kompleks smješten u blizini grada Gabrovo. Etar je muzej sela na otvorenom s preko 50 kuća s obrtničkim radionicama te mnogobrojnim vodenim instalacijama koji je proglašen arhitektonskim i etnografskim nacionalnim blagom. Na glavnom trgu kompleksa vidjet ćete 16 kuća koje su točne kopije nekadašnjih kuća iz ove regije u kojima obrtnici izrađuju remenje, keramiku, proizvode od šećera, krzna, bakra…. ( uključena ulaznica).Nastavak vožnje do Sofije. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan  SOFIJA I  SAMOSTAN RILA

Doručak. Razgled grada pješice: katedrala Aleksandra Nevskog – ekstravagantna građevina koja je simbol ne samo Sofije, nego i cijele Bugarske, a ujedno je i jedna od najvećih pravoslavnih crkava na svijetu, Parlament, džamija Banja Baši koja potječe iz 16.st., Sofijska sinagoga –najveća sinagoga na Balkanu rađena je kao preslika poznate bečke sinagoge, nacionalno kazalište, kraljevska palača…. Vožnja  do manastira Rila kojeg je u 11. st. utemeljio sv. Ivan od Rile, a koji je danas pod zaštitom UNESCO-a kao jedan od najvažnijih manastira srednjovjekovne Bugarske (uključena ulaznica za muzej u samostanu). Kompleks je obnovljen sredinom 19. st. s obzirom da je bio uništen u požaru te su primjetni tipični utjecaji bugarske renesanse koja simbolizira osjećaj slavenskog kulturnog identiteta u vrijeme otomanske okupacije. Povratak u Sofiju. Moguć fakultativni odlazak na  tradicionalnu večeru s folklornim programom. Noćenje.

8. dan  SOFIJA 

Doručak. Odjava iz hotela i povratak za Zagreb. Vožnja kroz Bugarsku i Srbiju. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.690 KN

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.490 KN

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

                  

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi ukupno 7 noćenja s buffet doručkom u  centralno lociranim hotelima 3*/4* zvjezdice: 3 noćenja u Sofiji, 1 noćenje u Plovdivu, 1 noćenje u Burgasu, 1 noćenje u Varni i 1 noćenje u Velikom Tarnovu
 • ulaznice za slijedeće kulturno-povijesne spomenike:  muzej manastira u Rili, stari amfiteatar i i antički stadion u Plovdivu, tračanska grobnica u  Kazanlaku, manastir Aladža, kraljevska rezidencija u Balčiku, Sveučilišni botanički vrt u Balčiku,arheološko nalazište s Madarskim konjanikom, stara prijestolnica - utvrda Preslav, tradicionalna kuća Konstantalieva u Arbanasima, utvrda Carevec u Veliko Tarnovu, Etnografski muzej Etar
 • posjet crkvi sv. Konstantina i Helene u Plovdivu, crkvi sv.Ćirila i Metodija u Sozopolu, crkvi Krista Stvaratelja u Nesebaru, crkvi Rođenja Kristova u Arbanasima i katedrali sv. Aleksandra Nevskoga u Sofiji
 • sva razgledavanja  i izlete prema programu
 • pratitelja tijekom putovanja
 • mjesnog  službenog vodiča tijekom ture u Bugarskoj od/do Sofije
 • putničku tranzitnu pristojbu u Srbiji
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • doplata za transfer iz Rijeke
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 850 kn
 • doplatu za 7 večera (6 večera u hotelima i 1 večera s folklornim programom u Sofiji, uplata moguća isklljučivo prilikom rezervacije programa): 790 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu izrijekom navedene kao uključene
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

 

POPUSTI:

Djeca do 12 godina u pratnji dviju odraslih osoba: 20% popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem: 10% popusta.

 

Bugarska je država u jugoistočnoj Europi. Glavni grad joj je Sofija. Graniči s Grčkom na jugu, Turskom na jugoistoku, Srbijom na zapadu, Makedonijom na jugozapadu i Rumunjskom na sjeveru. Na istoku izlazi na Crno more. Od 2007. godine članica je Europske unije. Prema popisu stanovništva iz 2001. Bugarska je imala 7.932.984 stanovnika. Broj stanovnika se smanjuje zbog niskog nataliteta i iseljavanja, tako da je Bugarska prije 26 godina, 1975., imala veći broj stanovnika (8.729.666 prema popisu). Prema vjeroispovijesti većina stanovništva je pravoslavne vjere, točnije, većina stanovništva su bili pripadnici Bugarske pravoslavne crkve. Bugarska se nalazi na važnom prometnom pravcu koji dolinom rijeke Marice povezuje srednju Europu s Malom Azijom i Bliskim istokom.

Grad Sofija, u podnožju planine Vitoše, ima 1.376.461 stanovnika (2010.) i glavni je grad Bugarske. Kako je osnovana prije sedam tisuća godina, Sofija je drugi najstariji glavni grad u Europi. U povijesti je imala više imena, a ostaci starog grada su i danas vidljivi. Sofija je prvo bila tračka naseobina po imenu Serdica, nazvana po tračkom plemenu Serda. Rim ju je osvojio 29. godine poslije Krista i postala je glavni grad provincije Dacia Mediterranea. Huni su je uništili 447. Grad je ponovo izgradio bizantski car Justinijan i preimenovao ga u Triadica. Pod Bugarima je ime grada bilo Sredec, a promijenjeno je u Sofija (što znači "mudrost") 1376. Sofiju je 1382. osvojilo Osmansko Carstvo, i postala je glavni grad turske provincije Rumelije. Godine 1878. su je preuzeli Rusi, a postala je glavni grad neovisne Bugarske 1879. Za vrijeme Drugog svjetskog rata, Rusi su osvojili Sofiju i pronjemačku Bugarsku. U gradu ima 16 sveučilišta, Sveučilište Sofija osnovano je 1889. Ova pravoslavna metropola ima mnoštvo crkava, među kojima su značajnije crkva Svetog Jurja, Svete Sofije i katedrala Aleksandra Nevskog, te džamija Banja Baši. Geslo grada je "Raste, ali ne stari".

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: 

Za  državljane Republike Hrvatske  viza za Bugarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

Minimalan broj putnika:40

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.690 KN

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.490 KN

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

                  

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi ukupno 7 noćenja s buffet doručkom u  centralno lociranim hotelima 3*/4* zvjezdice: 3 noćenja u Sofiji, 1 noćenje u Plovdivu, 1 noćenje u Burgasu, 1 noćenje u Varni i 1 noćenje u Velikom Tarnovu
 • ulaznice za slijedeće kulturno-povijesne spomenike:  muzej manastira u Rili, stari amfiteatar i i antički stadion u Plovdivu, tračanska grobnica u  Kazanlaku, manastir Aladža, kraljevska rezidencija u Balčiku, Sveučilišni botanički vrt u Balčiku,arheološko nalazište s Madarskim konjanikom, stara prijestolnica - utvrda Preslav, tradicionalna kuća Konstantalieva u Arbanasima, utvrda Carevec u Veliko Tarnovu, Etnografski muzej Etar
 • posjet crkvi sv. Konstantina i Helene u Plovdivu, crkvi sv.Ćirila i Metodija u Sozopolu, crkvi Krista Stvaratelja u Nesebaru, crkvi Rođenja Kristova u Arbanasima i katedrali sv. Aleksandra Nevskoga u Sofiji
 • sva razgledavanja  i izlete prema programu
 • pratitelja tijekom putovanja
 • mjesnog  službenog vodiča tijekom ture u Bugarskoj od/do Sofije
 • putničku tranzitnu pristojbu u Srbiji
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • doplata za transfer iz Rijeke
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 850 kn
 • doplatu za 7 večera (6 večera u hotelima i 1 večera s folklornim programom u Sofiji, uplata moguća isklljučivo prilikom rezervacije programa): 790 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu izrijekom navedene kao uključene
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

 

POPUSTI:

Djeca do 12 godina u pratnji dviju odraslih osoba: 20% popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem: 10% popusta.

Bugarska je država u jugoistočnoj Europi. Glavni grad joj je Sofija. Graniči s Grčkom na jugu, Turskom na jugoistoku, Srbijom na zapadu, Makedonijom na jugozapadu i Rumunjskom na sjeveru. Na istoku izlazi na Crno more. Od 2007. godine članica je Europske unije. Prema popisu stanovništva iz 2001. Bugarska je imala 7.932.984 stanovnika. Broj stanovnika se smanjuje zbog niskog nataliteta i iseljavanja, tako da je Bugarska prije 26 godina, 1975., imala veći broj stanovnika (8.729.666 prema popisu). Prema vjeroispovijesti većina stanovništva je pravoslavne vjere, točnije, većina stanovništva su bili pripadnici Bugarske pravoslavne crkve. Bugarska se nalazi na važnom prometnom pravcu koji dolinom rijeke Marice povezuje srednju Europu s Malom Azijom i Bliskim istokom.

Grad Sofija, u podnožju planine Vitoše, ima 1.376.461 stanovnika (2010.) i glavni je grad Bugarske. Kako je osnovana prije sedam tisuća godina, Sofija je drugi najstariji glavni grad u Europi. U povijesti je imala više imena, a ostaci starog grada su i danas vidljivi. Sofija je prvo bila tračka naseobina po imenu Serdica, nazvana po tračkom plemenu Serda. Rim ju je osvojio 29. godine poslije Krista i postala je glavni grad provincije Dacia Mediterranea. Huni su je uništili 447. Grad je ponovo izgradio bizantski car Justinijan i preimenovao ga u Triadica. Pod Bugarima je ime grada bilo Sredec, a promijenjeno je u Sofija (što znači "mudrost") 1376. Sofiju je 1382. osvojilo Osmansko Carstvo, i postala je glavni grad turske provincije Rumelije. Godine 1878. su je preuzeli Rusi, a postala je glavni grad neovisne Bugarske 1879. Za vrijeme Drugog svjetskog rata, Rusi su osvojili Sofiju i pronjemačku Bugarsku. U gradu ima 16 sveučilišta, Sveučilište Sofija osnovano je 1889. Ova pravoslavna metropola ima mnoštvo crkava, među kojima su značajnije crkva Svetog Jurja, Svete Sofije i katedrala Aleksandra Nevskog, te džamija Banja Baši. Geslo grada je "Raste, ali ne stari".

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: 

Za  državljane Republike Hrvatske  viza za Bugarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Minimalan broj putnika:40

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Datum rođenja djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Invalid Input

Aktualna Putovanja

Prev Next

14.09.2017

London city break

14.09.2017

Toskana s Firenzom

15.09.2017

Mauricijus

15.09.2017

Lisabon city break

16.09.2017

Grčka

19.09.2017

Dubai

20.09.2017

Costa Pacifica

21.09.2017

Prag

21.09.2017

Pariz city break

21.09.2017

Barcelona

21.09.2017

Galicija

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo