Sicilija

First minute
Garantirano

TERMIN:

29.5. - 2.6.2024.

GARANTIRANI POLAZAK

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan; srijeda, 29.5.2023.: ZAGREB - PALERMO - AGRIGENTO - PALERMO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Prijava i izravan let posebnim charter zrakoplovom za Cataniu u 7.30 sati. Po dolasku u zračnu luku, u 9.30 sati, krećemo autobusom prema Agrigentu, jednom od najstarijih gradova na Siciliji, osnovanog u 6.st. prije Krista kao grčka kolonija Akragas. Posjet veličanstvenoj Dolini hramova (Valle dei Templi), upisanoj na UNESCO listi svjetske kulturne baštine (doplata za ulaznice). Razgled uz lokalnog vodiča. Na tom velikom i svetom području nalaze se najveći i najbolje očuvani grčki hramovi izvan Grčke: Hera, Concordia, Giunone, većinom iz 4. i 5. st. prije Krista. Nakon razgleda nastavak vožnje do Palerma i smještaj u hotel. Predlažemo večernju šetnju do glavnog gradskog trga Politeama uz pratnju predstavnika agencije. Svakako preporučujemo da u nekom od brojnih autohtonih restorana i lokala isprobate neke od tipičnih sicilijanskih specijaliteta; cannolo, arancino, cassata, pasta alla norma... Noćenje u hotelu.

2. dan; četvrtak, 30.5.2023.: PALERMO - CEFALU - TAORMINA - SANT'ALESSIO SICULO

Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema ribarskom mjestu Cefalù na Tirenskoj obali s brojnim arheoloških lokalitetima na kojima se vidi utjecaj grčke, rimske, bizantske i islamske kulture.  Po dolasku razgledavanje slikovitog gradića smještenog uz stijenu poznatu kao Rocca di Cefalù u kojem dominira Normanska katedrala s jednim od najljepših mozaika južne Italije. Katedrala je započeta u 12. stoljeću i prikazuje remek djela bizantskih majstora mozaika. Slobodno vrijeme za šetnju uz plaže i slikovitom obalom uz brojne tradicionalne restorane. Nastavljamo putovanje uz obalu do jednog od najljepših gradića Italije - Taormine, izgrađene na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Predlažemo posjet grčko-rimskom teatru s nezaboravnim pogledom na Etnu (doplata za ulaznice). Po završetku razgleda slobodno vrijeme. Navečer dolazak do hotela u Sant'Alessio di Siculo. Smještaj i noćenje.

3. dan; petak, 31.5.2023.: SANT'ALESSIO SICULO - SIRACUSA - CATANIA - SANT'ALESSIO SICULO

Nakon doručka odlazimo do Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu uz pratnju lokalnog vodiča: grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho... Zatim odlazimo do otočića Ortigia - šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture - spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povijesna jezgra grada se nalazi na popisu UNESCO baštine. Uživajte u šetnji gradom kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad“. U poslijepodnevnim satima vožnja autobusom do centra Catanie. Slijedi razgled grada: Katedrala u kojoj se nalazi kapelica Sv. Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo delle Scienze, amfiteatar, kazalište. Slobodno poslijepodne i večer za vlastite programe i aktivnosti. Povratak do hotela u večernjim satima i noćenje.

4. dan; subota, 1.6.2023.: SANT'ALESSIO SICULO - ETNA - PALERMO

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 metara nadmorske visine prestaje vegetacija te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri ili će voziti naseljima u podnožju. Fakultativno (doplata na licu mjesta), mogućnost uspona žičarom do 2.500 metara visine te dalje terenskim vozilima na 2.900 metara, gdje možete prošetati oko vulkanskih kratera u pratnji lokalnog vodiča. Poslijepodne nastavak putovanja do Palerma. Po dolasku smještaj u hotel. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje u hotelu.

5. dan; nedjelja, 2.6.2023.: PALERMO - MONREALE - ZAGREB

Nakon doručka razgled grada: arapsko-normanska katedrala, Kraljevska Palača - bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, maestralni Teatro Massimo, Quattro Canti - srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune s fontanom Pretoria koju Sicilijanci kolokvijalno nazivaju „fontanom srama“ (fontana della vergogna). Poslijepodne odlazimo do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća (doplata za ulaznice), ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek-djelo bizantske umjetnosti. Razgled uz pratnju lokalnog vodiča. Poslijepodne odlazak do zračne luke u Palermu. Prijava na izravan let posebnim charter zrakoplovom za Zagreb u 18.30. Očekivani dolazak u Zračnu luku Zagreb se očekuje u 20.30.

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 949 €

*First Minute popust 50 € za uplate do 30 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po FM cijeni.

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 999 €

Popusti: 10% popusta za dijete do 12 god. na pomoćnom ležaju, 5% za osobe starije od 12 god. na pomoćnom ležaju.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI UKLJUČUJE:

  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Palermo – Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe
  • 1 komad predane prtljage do 15 kg + 1 komad ručne prtljage do 5 kg dimenzija 55x40x23 cm
  • 4 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama
  • prijevoz autobusom prema programu
  • lokalne vodiče na engl. jeziku na lokalitetima: Siracusa, Palermo, Monreale i Agrigento
  • voditelja putovanja
  • troškove pripreme
  • organizacije putovanja i jamčevinu

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • doplatu za jednokrevetnu sobu: 140 € (plaćanje prilikom prijave na putovanje)
  • boravišna pristojba u Palermu (2 € dnevno po osobi - plaćanje na recepciji hotela)
  • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
  • dodatne sadržaje i troškove osobne prirode

ULAZNICE (INFORMATIVNE CIJENE PODLOŽNE PROMJENAMA, PLAĆANJE NA LICU MJESTA):

  • arheološki lokaliteti u Siracusi 17 €
  • Monreale katedrala 6 €
  • Monreale klaustar samostana 6 €
  • Normanska palača i Palatinska kapelica u Palermu 19,50 €
  • Grčko-rimski teatar u Taormini 13,50 €
  • Agrigento dolina hramova 13 €
  • Etna odrasli cca 75 € (djeca od 5 do 10 g. popust)

 

VAŽNA NAPOMENA – izlet vulkan Etna

Uspon na Etnu (do cca 2.900 m n.v.) moguć je žičarom koja polazi od točke gdje se nalazi krater Silvestri na oko 1.900 metara nadmorske visine. Prvo se vozi 10-ak minuta žičarom, a potom se nastavlja terenskim vozilima i s planinskim vodičem na engleskom jeziku. Informativna cijena izleta iznosi 75 € po osobi. Uplata se obavlja na licu mjesta pružatelju usluga, a izlet traje oko 2 sata. S obzirom da je na Etni hladnije i svježije nego u podnožju te zna biti i vjetrovito, preporučujemo ponijeti zatvorenu i čvrstu obuću (najbolje čvrste tenisice ili planinarske cipele-gojzerice) te topliju odjeću – vjetrovku, deblju majicu, šal i kapu. Ukoliko nemate prikladnu obuću ili odjeću, na licu mjesta možete iznajmiti vjetrovku za 4 € po osobi ili cipele za 4 € po osobi. Izlet do vulkana Etne ovisi o vremenskim prilikama!

 

Predviđeni hoteli:

29.5.-30.5.2024.

PALERMO

Hotel Astoria Palace, 4* ili sličan

Adresa: Via Montepellegrino 62, 90142 Palermo

Telefon: +39 091 628 11 11

30.5.-1.6.2024.

SANT'ALESSIO SICULO

Hotel Kennedy, 3* ili sličan

Adresa: Via Consolare Valeria 89,

98030 Sant'Alessio Siculo

Telefon: +39 094 275 60 60

1.6.-2.6.2024.

PALERMO

Spledid hotel La Torre, 4* ili sličan

Adresa: Via Piano di Gallo 11, 90151 Palermo

+39 091 450 222

 

INFORMATIVNI RED LETENJA:

(zrakoplovna kompanija Trade Air)

29MAY ZAG PMO 7:30 9:30

02JUN PMO ZAG 18:30 20:30

VAŽNA NAPOMENA – charter letovi

Kod charter letova moguće su promjene satnice letova neposredno prije samog putovanja. Dodatne informacije stranke će dobiti u završnoj obavijesti prije putovanja ili od prodajnog mjesta

 

NAPOMENE:

  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Italiji te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
  • Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Republiku Italija dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
  • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
  • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
  • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana

 

KORISNE INFORMACIJE:

Važno kod izleta Etna: Prilikom odlaska na Etnu svakako savjetujemo ponijeti toplu odjeću i obuću zbog vrlo niske temperature i mogućeg vjetra.

Odjeća i obuća: Savjetujemo ponijeti sportsku i praktičnu odjeću (najbolje slojevitu), nešto odjeće pogodne za vlažno vrijeme (vjetrovka, kišobran, kape…), te udobnu sportsku obuću.

Novac: EURO

Vremenska razlika u odnosu na Hrvatsku: nema

Kreditne kartice: U skoro svim restoranima i trgovinama prihvaćaju se sve vrste kreditnih kartica (EC/MC,Visa).

Trgovine: Većina trgovina radi od 8 sati, ali s obaveznom poslijepodnevnom pauzom od 12 – 16 sati. Trgovine najčešće zatvaraju već u 20 sati.

Restorani: Samo mali broj restorana radi cijeli dan, većina ih otvara oko 19.00 sati. Dobar riblji obrok košta cca 25 €. Prosječna cijena pizze je 6 €.

Hrana: Jede se u popularnima 'trattorijama' . Preporučamo sve osim »fast fooda«: 'antipasti' (hladna predjela od povrća, mesa ili morskih plodova), razne vrste tjestenine, riblje specijalitete i pizze.

Prosječna cijena večere u restoranu je cca 30-50 €

Voda: Voda iz vodovoda je pitka, ali se preporučuje piti flaširanu vodu

Shopping: Dućani su dobro opskrbljeni svim vrstama robe. Cijene odjeće i obuće su slične kao u zapadnoj Evropi.

Zabava: Ljudi se uglavnom druže u lokalima na promenadi i u restoranima. Popularne diskoteke se obično napune oko 2 sata iza ponoći.

Napojnice: Obično ih očekuju svi: nosači, konobari i sl.

Telefoniranje: Pozivni broj iz Italije za Hrvatsku : +385

Imovina i dokumenti: Preporučamo da putovnice, kao i ostale vrijednosti, pohranite u hotelskom sefu.

Prilikom razgleda ili šetnje, treba dobro čuvati torbice i ruksake zbog opasnosti od džepara.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Italiji (Rim) se nalazi na adresi Via Luigi Bodio 74/76, 00191 Roma, Italija.

Kontakt podaci: tel. 0039 06 3630 7650, 0039 06 3630 7300, 0039 06 3630 4630, fax. 0039 06 3630 3405, 0039 06 3630 3269, e-mail. vrhrim@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Jasen Mesić.

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 8:30-16:30

Konzularni odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici

Adresa: Via Luigi Bodio 74; 00191 Roma, Italija / Uredovno vrijeme za stranke: svaki dan od 10-13 sati.

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0039 334 6436906, Fax: 003906 3630 3269; e-mail: crocons.roma@mvep.hr.

 

Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

 

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 120

 

Opći uvjeti organizatora putovnja

 

800-66-2

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Aktualna Putovanja

Prev Next

30.04.2024

Dvorci Loire

03.05.2024

Beč

09.05.2024

Island

11.05.2024

Atena

16.05.2024

Istanbul

16.05.2024

Pariz

17.05.2024

London HIT

17.05.2024

London

18.05.2024

Rim

25.05.2024

Kapadokija

26.05.2024

Istanbul

Dodatna ponuda

 

 

 

  • CROATIA putno osiguranje

    Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja

    Logo Cro