Krakow

TERMIN:

30.5.-2.6.2024.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN                 

Polazak iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Mogućnost polaska s Vrata Jadrana SJEVER (uz obaveznu prethodnu najavu). Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Austriju s usputnim zaustavljanjima. Dolazak u Brno u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel.Odlazak u centar grada na informativnu šetnju s našim vodičem: Trg Namesty Svobody, Zeleni Trg, Katedrala Svetog Petra i Pavla u srcu starog grada, legendarni Zmaja od Brna u Starogradskoj vijećnici s portalom velikog arhitekta Antona Pilgrama… Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN                  

Nakon doručka napuštamo Brno i krećemo prema Poljskoj i mjestu Oświęcim gdje se nalazio najveći koncentracijski logor nacističke Njemačke, Auschwitz. Posjet kompleksu Auschwitz I. i Auschwitz II. (Birkenau), u kojem je život izgubilo više od milijun ljudi. U pratnji lokalnog vodiča vidjet ćemo ulaz u kompleks s natpisom "Arbeit Macht Frei", iskrcajnu platformu, ostatke plinskih komora i krematorija, stražarske tornjeve… Nastavak vožnje prema Krakowu jednom od najljepših gradova Poljske, smještenom na rijeci Visli i često nazivanom kolijevkom poljske kulture. Smještaj u hotel. Odlazak do centra grada, slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN                 

Nakon doručka odlazimo na panoramski autobusni i pješački razgled grada s lokalnim vodičem tijekom kojega ćemo vidjeti najpoznatije krakovske znamenitosti: utvrdu Barbakan iz 15.st., vrata sv. Florijana, najveći srednjevjekovni trg u Europi na kojem se nalaze bazilika sv. Marije, toranj stare gradske vijećnice, renesansna tržnica tkanine „Sukiennice“ i crkva sv. Vojtjeha, brdo Wawel s kraljevskim dvorcem i katedralom gdje su se krunili i pokapali poljski kraljevi… Slobodno vrijeme. Preporučamo šetnju uz rijeku Vislu ili židovskom četvrti Kazimierz, kušanje Zapiekanki, čuvenih poljskih bageta te degustaciju poljske vodke. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN

Doručak. Napuštamo Krakow i nastavljamo vožnju autobusom kroz Poljsku i Češku prema Austriji i Sloveniji. Dolazak u Rijeku u kasnim večernjim satima.

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 330 €

Popust za dijete do 12 godina (u sobi s 2 odrasle osobe): 10%

 

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE:

  • prijevoz turističkim autobusom
  • smještaj u Brnu i Krakowu u hotelima 3/4* u dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonom i WC-om na bazi 3 noćenja s doručkom
  • razgledi prema programu
  • posjet Auschwitzu i razgled s lokalnim vodičem
  • lokalni vodič za razgled Krakowa
  • organizacija putovanja i voditelj putovanja
  • jamčevina turističkog paket aranžmana

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • ulaznice za muzeje i ostale atrakcije
  • stručna vođenja u muzejima, galerijama i crkvama
  • putno zdravstveno osiguranje, osiguranje otkaza putovanja

 

DOPLATE:

obvezna doplata za turističku pristojbu €2,5 (po osobi/noć) - može biti podložno promjenama); doplata za jednokrevetnu sobu 90€. 

Doplata za sjedalo u prvom i drugom redu: 3, 4, 5, 6, 7 i 8: 20€

 

NAPOMENA:agencija zadržava pravo promjene programa u slučaju nedostupnosti lokaliteta Auschwitz kao i redosljed razgleda te cijena ulaznica.

Dobro je znati: U Češkoj još uvijek vrijedi nacionalna valuta Češka kruna koja je i jedino sredstvo plaćanja. U Poljskoj još uvijek vrijedi nacionalna valuta Zloty koja je i jedino sredstvo plaćanja.

Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

 

Opći uvijeti organizatora putovanja

 

1100-293-1

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Aktualna Putovanja

Prev Next

30.04.2024

Dvorci Loire

03.05.2024

Beč

09.05.2024

Island

11.05.2024

Atena

16.05.2024

Istanbul

16.05.2024

Pariz

17.05.2024

London HIT

17.05.2024

London

18.05.2024

Rim

25.05.2024

Kapadokija

26.05.2024

Istanbul

Dodatna ponuda

 

 

 

  • CROATIA putno osiguranje

    Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja

    Logo Cro